DIY Macrame Veer

10 januari 2019 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Let me be as a feather. Strong, with purpose. Yet light at heart, able to bend. And, tho I might become frayed, able to pull myself together again. Anita Sams

Vandaag een leuke (al zeg ik het zelf) accessoire die je zelf kunt maken! Deze macrame veer kun je gebruiken als decoratie voor in je huis, maar ook als sleutelhanger of bijvoorbeeld om je tas mee te pimpen. Afhankelijk van de grootte van de veer, zijn de opties eindeloos.

Deze veer kom je steeds vaker tegen (ik in mijn Instagram- en Pinterestbubbel in ieder geval wel). Niet gek, want het is een hartstikke leuk ding om je huis of garderobe mee te versieren. Helemaal in de bohemian stijl en heel easy om zelf te maken.


 Image

Benodigdheden voor de macrame veer

  • draad wat bestaat uit meerdere strengen (ik gebruikte dit katoendraad)
  • een scherpe schaar
  • een fijne kam
  • eventueel mooie kralen

Om te beginnen meet je uit hoe lang je de macrame veer ongeveer wilt hebben. Verdubbel dat en knip deze lengte van je klos draad. Vouw dit draad dubbel en leg hem in de lengte neer. Dit wordt de basis van de veer waarbij de 2 uitersten van het draad de onderkant vormen en de andere kant de lus om hem aan op te hangen.

Vervolgens ga je allemaal losse draadjes knippen van ongeveer dezelfde lengte. Deze vormen de helft van de breedte van de veer en moeten ook dubbelgevouwen worden. Maak ze niet te lang, want hoe langer ze zijn, hoe zwaarder ze worden, waardoor hij uiteindelijk niet meer mooi kan hangen. Zoals je op de foto ziet, waren de mijne eerst te lang en uit verhouding.


 Image

 Image

 Image

Dan begint het knopen. Bij dit project gebruik je alleen deze basisknoop (de Larks Head Knot) van de macramé. Leg de breedte draad in een lus neer onder je basisdraad, een stukje onder de lus van de basisdraad. Vervolgens haal je de lus van de breedtedraad omhoog over de basisdraad heen en trek de middelste 2 draden van je breedtedraad erdoorheen. Als het goed is zit de draad nu vast om de basisdraad heen en heb je het eerste deel van de ‘dons’. Doe hetzelfde met de andere draden, maar wissel ze af per kant. Houdt aan het einde van je basisdraad ongeveer dezelfde lengte over als lengte van je breedtedraden, zodat die uiteindelijk ook onderdeel wordt van het ‘dons’ gedeelte van de veer.


 Image

 Image

Nu heb je de basis, maar het lijkt nog niet helemaal op een veer. Hier komt de kam van pas. Zoals je ziet bestaat je draad uit meerdere kleine draadjes. Al deze kleine draadjes moeten zoveel mogelijk los van elkaar komen en daar gebruiken we de kam voor. Als je kam fijn genoeg is, zul je merken dat je af en toe door ‘klitten’ heen moet en dat er misschien wat pluisjes van de draad afkomen, maar dat is niet erg. Ga door met kammen tot alle draadjes los van elkaar zijn en de veer er al een stuk voller uitziet. Leg de veer nu netjes plat neer op de tafel en knip de draadjes zo dat er een mooie vorm van een veer ontstaat. Doe vervolgens nog een mooie kraal aan de bovenkant om de lus heen en je macrame veer is klaar om je huis, sleutels of tas op te leuken!

Ga jij dit ook proberen? Let me know!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image