DIY Papieren Diamant

13 december 2018 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Shine bright like a diamond

Ik lees al een tijdje het tijdschrift Flow en een van de dingen die ik zo leuk aan dit blad vind is de layout. Vaak zijn de teksten leuk opgemaakt en staan er mooie foto’s of illustraties bij, maar regelmatig zitten er ook nog eens leuke patronen papier in. En dan vind ik het natuurlijk wel een beetje zonde om niets met dat papier te doen, dus ging ik er diamanten van maken. Hoe? Dat lees je dus in deze post.

Alweer heel wat jaartjes geleden gaf mijn toenmalige huisgenoot een workshop creatief met papier. Onder andere kon je deze papieren diamanten maken en persoonlijk vind ik dat nog steeds erg leuk (eigenlijk vooral als het ook echt lukt). Je kunt de diamanten gebruiken als decoratie om neer te leggen, maar bijvoorbeeld ook om in de kerstboom te hangen en wie weet weet jij nog wel meer leuke toepassingen. Moeilijk om te maken is het niet, een precies werkje soms wel.

 


 Image

 Image

Benodigdheden voor de papieren diamant

  • Een patroon voor een diamant; je kunt er eentje hier downloaden.
  • Leuk papier naar keuze. Je kunt wat leuks vinden in tijdschriften of bijvoorbeeld hobbywinkels, maar je kunt het ook zelf ontwerpen en uitprinten. Let daarbij wel op dat je het niet print op normaal printpapier. Dit is meestal te dun, waardoor het plakken een stuk moeilijker wordt, maar gebruik ook zeker niet te dik, want dat maakt het vouwen weer erg lastig.
  • Een schaar.
  • Lijm.
  • Eventueel wat draad.

Print het patroon voor de diamant uit op normaal printpapier; dit wordt je sjabloon. Knip het netjes en zo precies mogelijk uit en trek het daarna over op het gewenste papier. Knip het weer zo precies mogelijk uit en vouw vervolgens alles waar op het sjabloon stippellijntjes staan. Als je de papieren diamant op wilt hangen, knip je nu aan de (uiteindelijke) bovenkant in het midden een heel klein gaatje, doe het draad erdoor en maak een knoopje, zodat hij er niet uit kan. Nu komt het lastigste deel; lijm alle vouwrandjes zo dat de vorm van de diamant ontstaat. Het laatste deel is altijd het lastigst, maar met een hoop geduld lukt het je! Laat de lijm goed drogen en hang hem daarna op in je kerstboom. Of aan een tak. Of waar je ook maar wilt.


 Image

 Image

Laat een berichtje achter!