DIY - Kaarsjes maken

15 november 2018 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
A candle loses nothing by lightning another candle.

De wind giert om het huis en de regen tikt tegen de ruiten. Misschien klinkt er al kerstmuziek uit je speakers en misschien heb je ook al een glaasje wijn voor jezelf ingeschonken. Of lekkere warme chocolademelk. Het is donker buiten en je ploft op de bank neer. Je pakt je favoriete boek erbij en trekt een warm kleedje over je heen. Wat mist hier nog in dit plaatje? Juist. Kaarsjes!

Dit gezellige en knusse tafereeltje is (wat mij betreft) het geluksmomentje dat hoort bij dit seizoen. Het enige wat hierin nog ontbreekt zijn de kaarsjes. Kaarsjes geven altijd een hoop sfeer en warmte op de donkere, regenachtige dagen. En je hebt vast al wel een hoop kaarsen in huis staan, maar wat doe je nu met de kaarsresten die overblijven als het lontje is opgebrand? Daar kun je nu gemakkelijk zelf kaarsjes van maken! Hoe? Dat zal ik je nu gaan vertellen!

Wat heb je nodig voor deze kaarsjes diy?

 • Kaarsresten
 • Katoendraad of lont
 • Een leeg blik
 • Bakpapier
 • Uitsteekvormpjes
 • Eventueel een vork

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image
 1. Maak het blik leeg en schoon en zet het in een pannetje met een heel klein laagje water.
 2. Verwijder zoveel mogelijk het eventuele vuil uit je kaarsresten en doe de resten dan in het blik. Zet het pannetje met water op het vuur en laat de kaarsresten smelten.
 3. Als je je lont van katoendraad gaat maken, knip een stukje draad af (minimaal twee keer de hoogte van je uitsteekvormpje) en doop hem in het gesmolten kaarsvet van een brandende kaars of uit het blik.
 4. Leg het bakpapier op een vlakke ondergrond (bijvoorbeeld je aanrechtblad of een ovenplaat) en leg je lonten daarop om uit te harden.
 5. Leg je uitsteekvormpjes klaar op het bakpapier en houdt je lont gereed.
 6. Wanneer het kaarsvet gesmolten is, giet je het in je uitsteekvormpje. Doe de lont erin en zorg dat die in het midden staat. Je kunt hiervoor een vork gebruiken om de lont overeind te houden. Wanneer het kaarsvet onder je uitsteekvormpje uitloopt, moet je hem even blijven aandrukken, totdat het kaarsvet wat harder geworden is.
 7. Wacht geduldig tot het kaarsvet in het vormpje weer helemaal hard geworden is en duw hem er dan voorzichtig vanuit de onderkant uit. Als het nog te zacht is aan de onderkant, moet je nog even wat langer wachten, anders breekt je kaarsje.
 8. Herhaal dit proces een paar keer, eventueel met meerdere vormpjes en kleurtjes en voeg er eventueel een drupje lekker geurende olie in om er een geurkaarsje van te maken.
 9. Zet de kaarsjes op een mooi bord en steek ze aan. Plof nu lekker op de bank, trek je kleedje over je heen en geniet van je boek en je warme choco terwijl de regen op de ruiten tikt.

Wat vond jij van deze kaarsjes diy? Als je toch bezig bent sfeer in je huis te brengen, maak dan ook deze DIY!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!