Traveling Back In Time To Guatemala

17 januari 2019 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Nuestro destino nunca es un lugar sino una nueva forma de ver las cosas. Henry Miller

Lang lang geleden, ongeveer een half jaar, schreef ik mijn post over ons bezoek aan Midden-Amerika. Echter een van de mooiste plekken van deze reis heb ik nog niet gedeeld, namelijk het stadje Antigua in Guatemala. In deze post lees je meer over de paar dagen die we daar doorbrachten en die prachtige plek die helaas verwoest is door de vulkaanuitbarsting afgelopen jaar.

In het stadje Antigua had Daniela (schoonzus) al eens een tijdje gewoond en ze vertelde vol enthousiasme over deze mooie plek in Guatemala. En terecht. Toen we daar arriveerden na een busrit van een aantal uur vanuit San Salvador, zagen we al dat dit een stuk toeristischer was dan waar we eerder allemaal waren geweest tijdens de reis. Niet gek, want dit stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een grotere toeristische trekpleister dan de hoofdstad van Guatemala. Omringt door prachtige natuur en vulkanen en gezellige straatjes in die mooie koloniale bouwstijl maken van Antigua een plek waar voor iedereen wat te vinden is. We hadden maar een paar dagen in dit stadje, maar kregen wel een VIP tour van de oom van Daniela die daar woont.


 Image

 Image

 Image

We gingen onder andere naar Santo Domingo Del Cerro. Dit is een museum waar een hoop te zien en te doen is. Zo zijn er veel gallerijen, maar is er ook buiten in de natuur een hoop kunst te ontdekken. Daarnaast kun je er met een zipline naar beneden en heb je een prachtig uitzicht over Antigua en de omgeving. Oh en het kost je niets behalve misschien de rit naar boven.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Weer terug beneden bezochten we ook Casa Santo Domingo wat zowel een hotel als een museum is. Een prachtig en divers plekje waar je heel mooi zou kunnen trouwen als je wilt. Tussen de papegaaien of omringd door honderden kaarsjes terwijl je uitkijkt op een vulkaan; het is een klein paradijsje.

De laatste spot die we bezocht hebben is ook zeker het vermelden waard. Nog zonder te hebben ontbeten vertrokken we de laatste ochtend in Guatemala nog ‘even snel’ naar het golf resort La Reunion wat ongeveer 40 minuten rijden van Antigua vandaan was. Een prachtig resort waar je je, als je rijk bent en van golfen houdt, in een paradijs waande. Tijdens het golfen had je er een prachtig uitzicht op onder andere de vulkaan Fuego en je kon er helemaal tot rust komen. Wij waren er niet om te golfen en hebben er zelfs nog geen ontbijt op, maar achteraf gezien ben ik heel blij dat we dat ontbijt even hebben overgeslagen, want helaas is die mooie plek anderhalve maand later onder de as bedolven na de uitbarsting van de Fuego vulkaan waarbij zeker 194 mensen om het leven kwamen en velen vermist raakten. Een dramatische gebeurtenis die het land op z’n kop zette, dus mocht je Guatemala willen steunen en een mooie vakantie beleven, ga dan vooral eens naar Antigua!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!