Koolhydraatarme Appel-Kaneelcake
17 januari 2018 ReceptenNothing says home like the smell of baking
Ik vind het heerlijk om af en toe wat te bakken, maar zo net aan het begin van het nieuwe jaar met gezonde voornemens zijn de baksels met veel suiker niet zo’n verstandig idee. Ik ging dus op zoek naar een iets verantwoorder recept en vond deze heerlijke koolhydraatarme appel-kaneelcake.
Deze cake is koolhydraatarm en bevat geen toegevoegde suikers, maar smaakt nog steeds ontzettend goed. De zoete smaak bij deze komt namelijk van de appels en de rozijnen. Zo is het dus niet alleen een verantwoorde snack, maar ook gewoon lekker! Het recept ervan heb ik (via Pinterest) gevonden op makkelijkafvallen.eu. Oh en had ik al gezegd dat je deze cake binnen no-time klaar hebt? Heb je hier toch niet zo’n zin in? Bekijk ook mijn andere recepten 🙂
Ingrediënten voor de koolhydraatarme appel-kaneelcake
- 2 appels
- 100 gram rozijnen
- 100 gram ongezouten noten
- 1 el kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 250 gram amandelmeel
- 100 gram kokosolie
- 3 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
- Hak de noten grof
- Doe de appel en noten met de rozijnen, kaneel en bakpoeder in een kom en meng het door elkaar
- Voeg de amandelmeel toe en roer het goed door elkaar
- Smelt de kokosolie in een pannetje en meng samen met de eieren in een aparte kom
- Voeg het kokosmengsel samen met het appelmengsel en meng goed door elkaar
- Vet een bakblik in en doe het beslag in de vorm
- Bak de cake 45 minuten in de oven en laat goed afkoelen voor je de appel-kaneelcake aansnijdt
- Eetsmakelijk!
Laat een berichtje achter!
1 reactie
leuke ideeen,inspirerend,ga jullie zeker volgen!
Lees verder
DIY: Tasselslinger met wol
Speculaastruffels met maar 3 ingredienten!
The Moroccon Adventure – Mooie tegeltjes, heel veel cactussen en de zen modus