DIY: Tasselslinger met wol

16 oktober 2020 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Be happy, be bright, be you!

Er is er een jarig en dat ben ik! Tijd dus om de slingers op te hangen en als je die niet hebt, gewoon zelf te maken. Een aantal weken terug maakte ik al een pomponslinger en vandaag een tasselslinger met wol. Je weet wel, die leuke kwastjes waar je echt een hele hoop dingen mee kunt versieren en opleuken. Volg deze simpele stappen en je hebt binnen no-time een leuke tasselslinger.

Denk je nu; daar heb ik geen tijd voor!? Uit mijn test is gebleken dat je prima een aflevering van je favoriete Netflix serie kunt opzetten terwijl je hier aan knutselt, dus die tijd heb je wel. Tenzij je nooit naar Netflix (of een andere beeldbuisplezierleverancier) kijkt, maar die kans acht ik niet heel groot. Anyway, wat ik ook nog niet verteld heb is dat deze fluffy slinger ook nog eens zeer goedkoop is, want net als voor de pomponslinger heb je niet veel nodig..


 Image

 Image

 Image

Benodigdheden voor een tasselslinger met wol

 • Wol (kies je favoriete kleuren, maar let wel op dat de ikte van de draden ongeveer hetzelfde moet zijn)
 • Een schaar
 • Karton

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image
 1. Het kartonnetje gaan we eerst in de prachtige vorm knippen die je op de foto ziet. De lengte van het kartonnetje is ook de lengte van je tassel, dus de afmetingen mag je helemaal zelf bepalen. Knip ergens op 3/4 een hap eruit en voila! Je tasselmakermachine is klaar.
 2. Wind vervolgens je wol er omheen, zorg dat het beginnetje van je draad precies aan de onderkant van de tassel terechtkomt, zodat die straks niet meer te zien is. Zorg ervoor dat aan beide kanten van het gat in het midden wat ruimte overblijft en wikkel er lekker wat omheen. Probeer wel bij te houden hoeveel keer je eromheen wikkelt, zodat alle tassels straks dezelfde dikte krijgen.
 3. Als je klaar bent met wikkelen, knip je de draad af. En knip vervolgens nog een klein stukje draad extra. Dat extra draadje haal je nu door het gat in het midden bind je om de wol heen. Leg er eerst een lus in, zodat je hem straks nog wat strakker kan vastknopen.
 4. Schuif nu de wol voorzichtig van het kartonnetje en knip de lussen aan de onderkant door. De bovenkant NIET, want dan maak je uiteindelijk toch weer pompons.
 5. Trek nu het draadje waar je een lusje in gelegd hebt nog even strak aan en leg er een knoopje in.
 6. Als het goed is heb je nu aan de bovenkant nog lusjes. Knip nog een klein stukje draad van je bol wol en haal die voorzichtig door de lusjes heen. Leg er een knoopje in en trek het strak aan. Als het goed is veranderen de lusjes nu in een mooi rond bolletje bovenop.
 7. Tot slot knip je alles aan de onderkant nog even gelijk. Mochten er wat draadjes aan de bovenkant in het bolletje niet mooi zitten, trek ze voorzichtig nog een klein stukje verder omhoog, zodat je aan de onderkant ziet welk draadje het is. Trek daar vervolgens aan de onderkant dan voorzichtig nog wat aan tot hij in het bolletje weer goed zit.
 8. Knoop de bovenkant mooi om een lange draad heen, herhaal bovenstaande stappen en je hebt een fluffyslinger!

Wanneer je al deze stappen ziet, lijkt het misschien een flinke klus, maar eerlijk waar; het typen van de uitleg duurde langer dan de actie zelf. Dus probeer het gewoon uit en met een beetje creatief inzicht heb je zo de slag te pakken. Combineer ze eventueel met pompons of andere leuke DIY’s en je kunt er hele leuke dingen mee maken. Succes en laat me weten wat je van de tasselslinger vindt in de comments!


 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!

 

4 reacties

 1. L. schreef:

  Hee, wat superleuk dat ik dit tegenkom! Ik zoek al heel lang dit soort slingers, maar kom ze alleen maar tegen van papier. En dit is veel leuker…

  Nog wel een vraagje, hoe kom je aan het ‘oogje’ bovenop de tassel? Het oogje waar je later het draadje doorhaalt zegmaar. Want die moet niet te groot zijn, anders gaan ze schuiven op het draad denk ik?
  Heb jij ook een wollen draad gemaakt om de tassels aan op te hangen?

  • Pauline schreef:

   Hoi L.,

   Dankjewel voor je leuke reactie! Er zit geen oogje bovenop, maar met het draadje dat je in stap 6 door de bovenste lusjes haalt, kun je hem vastknopen aan een ander draad. Nu moet ik wel zeggen dat dat dan een paar stevige knoopjes moeten zijn, want anders trek je hem weer makkelijk los. Ook kun je hem hierdoor nog een klein beetje schuiven op je draad en kun je dus zelf bepalen hoeveel ruimte er steeds tussen de tassels zit. Bedoel je in plaats van ‘gemaakt’, ‘gebruikt’? Dan ja 🙂 Een van dezelfde wollen draden als van de tassels. Voor meer stevigheid is het denk ik wel beter om een katoenen draad daarvoor te gebruiken, want wol glijd heel makkelijk.

   Succes!

 2. Elke schreef:

  Hi Pauline, ik kwam al googlend op jouw Tassel slinger. Ik wil deze graag gebruiken voor een artikel in onze glossy voor carnaval. Aangezien de glossy wel uitkomt, maar er geen carnaval komt wil ik graag de mensen in ons dorp aan het werk zetten in de dagen dat er geen feest is. Onze kleuren zijn ook kobalt en geel. Ik gebruik uiteraard dan een naamsverwijzing en vermelding van jouw site. Zou dit akkoord zijn?
  Hoor het graag.
  Groetjes, Elke

  • Pauline schreef:

   Hoi Elke,

   Wat leuk om te lezen dat je dit wilt gebruiken voor een glossy! Leuk idee. Dat mag je zeker gebruiken hoor met naamsverwijzing. Heel leuk! Succes met de glossy!

   Groetjes,
   Pauline