The Moroccon Adventure - Mooie tegeltjes, heel veel cactussen en de zen modus

11 januari 2018 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Travel is more than the seeing of sights. It is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.

Follow my blog with Bloglovin

Ik kan er niet genoeg van krijgen om de foto’s van Marokko terug te kijken. We hebben zoveel gezien en gedaan! Vandaag een aantal bezienswaardigheden waar je zeker even een bezoekje aan moet brengen als je toch in Marrakesh bent.

Als je in Marrakesh verblijft is het een aanrader om af en toe eens te ontsnappen aan de drukte en rustmomenten in te plannen of de natuur in te gaan. Zo zijn we de 2e dag naar Jardin Majorelle geweest, een botanische tuin die net buiten de medina ligt. Het is een populaire bezienswaardigheid en je staat dus eventjes in de rij, maar het is het wel waard. Vele cactussen en bijzondere planten kun je er bekijken, schildpadden, vissen en een memorial van Yves St. Laurent, oprichter van de stichting die de tuin momenteel onderhoudt. Het is geen grote tuin, maar wij hebben ons er prima vermaakt en echt even een ontsnapping aan de drukte.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Daarnaast zijn er verschillende gebouwen te bezoeken die bol staan van de Marokkaanse architectuur en waar je gerust een middagje in kunt verdwalen om alle gedetailleerde design elementen te bekijken. Zo hebben we onder andere de Ben Youssef Madrasa bezocht, vroeger een van de belangrijkste koranscholen in de islamitische wereld. Hier kun je heel veel gedetailleerde versiering zien van cederhout, marmer, gips en tegeltjes. Al deze ornamenten zorgen voor een prachtige, symmetrische binnenplaats die veel architectuuropleidingen lokt. Zo zul je er tijdens je bezoek waarschijnlijk wel studenten vinden die er tekeningen van aan het maken zijn. Om de binnenplaats heen vindt je zo’n 130 kleine kamertjes waar de studenten gehuisvest werden, maar nu het leegstaat lijken het echte cellen. Genoeg reden om hier dus een middag te verdwalen. Dit vond ik toch wel een van de mooiste bezienswaardigheden van Marrakesh.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Het Bahia Paleis is ook een grote trekpleister in Marrakech en met zo’n 8000 m2 aan grond ook groot genoeg om je er een tijdje te vermaken. Een wandeling over dit landgoed leid je onder andere langs vele kleine en een paar grote binnenplaatsen, maar vooral ook langs veel mooie bouwstijlen, gedetailleerde vertrekken en mooie tuinen. Ook hier vind je hele mooie versieringen van hout en tegeltjes en als je van fotograferen houdt (pick me!) is het een echt paradijsje om een tijdje in zoet te zijn.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Voordat we vertrokken voor onze 3 daagse trip naar de Sahara (volgende Marokko post!) hebben we een hammam bezocht. Dat is een soort spa, maar dan typisch Marokkaans. Als groentje in de spa cultuur was ik erg benieuwd wat ik ervan zou vinden, maar oh wat is dat ontspannen! We waren helaas te laat met reserveren bij Les Bains de Marrakech (Google maar even voor een impressie van deze en als je verkocht bent, reserveer je ruim op tijd en niet de avond ervoor) en kwamen uiteindelijk terecht bij een vrij nieuwe, 5 Elements, die nog wel plek had voor ons. Afgezien dat het allemaal heel ontspannen was, er zichtbaar minimaal 2 lagen dode huidcellen afgescrubd zijn en de zen modus wel bereikt werd, zou ik deze niet aanraden helaas. De omgang met je was niet heel persoonlijk allemaal en het feit dat de uitrustruimte zich naast de ingang/receptie bevindt met enkel wat doorzichtige gordijnen als afscheiding zorgde ervoor dat je net niet helemaal in die zen modus kon blijven vanwege telefoontjes en geklets. Maar aan hammam keuze geen gebrek in Marrakech dus in ieder geval raad ik je wel aan om er eentje te bezoeken en laat me gerust weten wat je ervan vond!

Zijn er nog absolute bezienswaardigheden die ik heb gemist in Marrakesh? Let me know!


 Image

Laat een berichtje achter!