Bananenbrood met pindakaas

24 januari 2019 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
How to flirt with me; "I have peanut butter, you can have it".

Vandaag is het Nationale Pindakaasdag! En dat moet gevierd worden, want pindakaas is gewoon heerlijk en wie dat niet vindt, nou die vindt dat dan gewoon niet. Maar ik wel en daarom heb ik voor vandaag een cake gevonden waar pindakaas inzit. Hij is glutenvrij en soort van gezond te noemen ook nog! En even voor de goede orde; hij heet bananenbrood met pindakaas, maar dat betekent niet dat we eerst brood gaan bakken met banaan erdoor en vervolgens pindakaas erop smeren. Ik vind het eigenlijk gewoon pindakaasbrood, dus lees snel deze post hoe hij wel gemaakt wordt!

Dit bananenbrood met pindakaas is glutenvrij en heb ik van een van mijn favoriete receptensites; leukerecepten.nl.


 Image

 Image

 Image

Ingrediënten voor pindakaasbrood

  • 200 gr zelfrijzend amandelmeel (Koopmans)
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels pindakaas (dit mag ook gerust wat meer zijn, want ik proefde hem niet heel erg goed)
  • 75 gr cacao nibs (ik heb ze bij Holland & Barret vandaan)
  • 2 eetlepels honing
  • Snuf kaneel

Dit pindakaasbrood heb je snel klaar, dus we beginnen met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Doe dan de bananen, zonder schil, in de keukenmachine of in een andere kom. Vervolgens doe je de eieren (zonder schaal), een beetje kaneel, de honing en de pindakaas erbij en mix alles goed door elkaar met de keukenmachine of een mixer. Als het een egaal mengsel is geworden, schep je de amandelmeel erdoorheen en vervolgens ook de cacao nibs. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak het bananenbrood 60 minuten in de oven.


 Image

 Image

 Image

Als het piepje van je timer afgegaan is, zet je de oven uit en laat je de cake even iets afkoelen. Om nog iets meer pindakaassmaak te krijgen, drizzel (google de betekenis hier even) je er nog wat extra pindakaas overheen en maak het af met wat cacao nibs erbovenop. Daarna snijd je het in plakjes en deel je het met je gasten. Of je eet het stiekem zelf op. In ieder geval: eetsmakelijk!

Laat een berichtje achter!