Chocolade-Bananenbrood

01 maart 2018 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
The secret ingrediënt is always love

Of je nu gezonder wilt leven of niet, een beetje chocola op zijn tijd kan nooit kwaad. Chocolade-bananenbrood is snel gemaakt, smaakt wat mij betreft erg goed en is nog gezond ook! Een heerlijk en verantwoord tussendoortje dus. Ik heb het recept gevonden op lekkerensimpel.com.

Ingrediënten voor chocolade bananenbrood

  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 3 grote of 4 kleine bananen
  • 60 gram havermout
  • 2 eetlepels cacao
  • eventueel honing en noten zoals walnoten, amandelen enz.
  • amandelschaafsel
  • eventueel honing

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in. Het is voor dit recept het handigste (en lekkerste) als je rijpe bananen gebruikt. Heb je die niet, pureer de bananen dan fijn met een vork of een staafmixer/keukenmachine. Meng de eieren door de gepureerde banaan en voeg vervolgens ook de bloem, cacao en havermout toe. Voeg wat fijngehakte noten toe en het amandelschaafsel. Om de cake wat zoeter te maken kun je wat honing toevoegen, maar hoe rijper je bananen, hoe zoeter de cake al is. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake voor circa 45-50 minuten in de oven. Blijkt de cake uiteindelijk niet zoet genoeg? Beleg je plakje bananencake dan met bijvoorbeeld wat jam.


 Image

 Image

 Image