DIY: Decoratieve kattenklimwand

12 oktober 2017 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Once upon a time there was a girl who really loved cats. It was me. The end.

We wonen al 2 jaar in ons fijne appartementje, maar veel muren zijn nog steeds redelijk kaal. De reden daarvan is vooral gebrek aan tijd en geld, maar ideeën zijn er altijd genoeg. Zo waren de muren in onze slaapkamer pasgeleden aan de beurt. Omdat Bailey zich graag gedraagt als waakpoes dachten we deze twee ‘problemen’ eens te combineren met elkaar. Op Pinterest kwamen we het idee van de mandjes aan de muur tegen en het idee voor de decoratieve kattenklimwand was geboren. Nu de mandjes allemaal hangen, maakt Bailey er graag gebruik van en het staat nog leuk ook!


 Image

Wat heb je nodig voor de kattenklimwand?

  • Minimaal 3 hoge manden. Voldoende hoogte (of diepte) is wel belangrijk als hij functioneel voor een kat moet zijn. Ook het materiaal is redelijk belangrijk. Hij moet stevig zijn en niet te open, want dan zakt je kat er doorheen. Een draadmand is dus leuk, maar in dit geval geen optie.
  • Minimaal 9 grote schroeven (3 per mand)
  • Minimaal 9 bijbehorende pluggen (3 per mand)
  • Eventueel ringetjes die bij een rietenmand ervoor kunnen zorgen dat de mand niet van de schroef afglijd.
  • Een boormachine
  • Een schroevendraaier
  • Accessoires voor in de mandjes en kleedjes voor erbovenop.

Bepaal van tevoren goed waar je de mandjes wilt gaan hangen en zorg dat de afstand ertussen niet te groot is, zodat de kat er wel bij kan. Teken met behulp van de mandjes uit waar je de schroeven ongeveer wilt gaan boren in de muur, minimaal 3 per mand, en boor de gaatjes voor met de boormachine. Vervolgens als de gaatjes precies groot genoeg zijn doe je de pluggen erin en dan de schroeven door de onderkant van de mandjes in de plug draaien. Gebruik de ringetjes bij een rieten mand om te voorkomen dat de schroef door de bodem heen draait en de mand er dus afvalt. Vervolgens vul je de mandjes met leuke accessoires, leg er een kleedje op en je decoratieve kattenklimwand is klaar!

Hieronder nog wat kattenklimwandspam. Oh en als je toch bezig bent voor je kat, lees dit ook ff! Thanks!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!