2018: Happy New Year!

05 januari 2018 Lifestyle

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
A lot can happen in a year

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad hebben en vol frisse energie aan 2018 begonnen zijn. Ik heb in ieder geval een hele fijne en gezellige jaarwisseling gehad en zal in deze blog een kort praatje houden over wat typische dingen rond die overgang van 31 december 2017 op 1 januari 2018.

De evaluatie

2017 is voor mij een jaar geweest waarin ik ontdekte meer met creativiteit bezig te willen zijn en iets vaker achter de computer vandaan te kruipen. Ik heb hier onder andere door middel van deze blog een draai aan kunnen geven en ik heb er geen spijt van dat ik dit ben begonnen. Juist door het bestaan van deze blog, pak ik sneller creatieve ideeën op en maak ik meer tijd vrij voor dit soort leuke projectjes. Volgens mij was dat ook het doel van deze blog en dus is die missie in ieder geval alvast geslaagd. Hierdoor liggen er inmiddels ook nog een hoop andere creatieve ideeën op de plank waar ik jullie dit jaar meer over hoop te vertellen en zal ik deze blog met veel plezier bij gaan houden. Het enige puntje waar ik hierbij vooral nog aan moet gaan werken is de regelmaat waarmee ik post. De bedoeling is namelijk iedere donderdag, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Hoe kijken jullie terug op afgelopen jaar?


 Image

De jaarwisseling

Een voordeel van het wonen op de 23e verdieping is dat je met oud&nieuw veel vuurwerk kunt zien. Dat dachten we vorig jaar ook al, maar helaas zaten we toen in een flinke wolk mist. Dit jaar hadden we meer geluk, want het was erg helder. Er kwam een aantal vrienden over de vloer en na een avondje spelletjes doen, oliebollen eten en gezellig kletsen konden we met een mooi uitzicht over een deel van de stad genieten van al het vuurwerk. De nacht hebben we afgesloten met een potje Singstar (sorry buren) en wat mij betreft was het een erg geslaagd begin van 2018!


 Image

De voornemens

Het woord voornemen klinkt voor mij eigenlijk meer als ‘leuk idee, maar gedoemd te mislukken’ en dus houd ik het gewoon op plannen voor 2018. Zo was een van mijn grootste ‘problemen’ afgelopen jaar het gebrek aan tijd. Ik wil veel doen, maar heb er vaak te weinig tijd voor (oorzaak: ik, chaoot). Klinkt vast bekend en automatische reacties bevatten meestal woorden als ‘prioriteit’ en ‘tijd voor maken’ etcetera, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toch ga ik dit jaar een goede poging doen om wat meer structuur te krijgen en daardoor ook ‘meer’ tijd. Ik ben op 2 januari dan ook direct begonnen met een Bullet Journal. Eigenlijk is dat officieel niet meer dan een dik schrift met puntjes in plaats van streepjes, maar de bedoeling ervan is dat je op een creatieve manier je planningen, lijstjes en kalender erin kunt tekenen. Zo heb je je eigen offline app waarmee je al die structuurzaken in een kunt verzamelen. Naast dat dit erg handig is (als je het ook daadwerkelijk bijhoudt) is het ook een ontspannen bezigheid waarmee je even je hoofd kunt legen. Ik hoop dus dat dit me echt gaat helpen en zal hier regelmatig iets van delen op de blog.


 Image

Verder ben ik dit jaar begonnen met het doneren van bloed. Dat stond vorig jaar ook al op het lijstje en technisch gezien heb ik dat voornemen toen al waargemaakt met de test, maar gisteren mocht ik dan toch ook voor het echie. Een halve liter bloed heb ik afgestaan en het viel me alles mee. Ik raad het iedereen aan om ook te gaan doen als het mogelijk is, want je red er echt levens mee.

Naast dit goede begin, komen ook de woorden ‘sporten’ en ‘gezonder eten’ op mijn lijstje voor dit jaar voor, wil ik nog iets van vrijwilligerswerk gaan doen, een aantal nieuwe dingen leren en eigenlijk heb ik nog wel een hoop andere plannen, maar er moeten natuurlijk ook nog uitdagingen overblijven voor de 2e helft van 2018😉

In ieder geval ga ik mijn best doen er weer een mooi jaar van te maken en ik hoop jij ook. Je kunt niet in de toekomst kijken, maar je kunt hem wel deels bepalen, dus go for it en maak je dromen waar!

Laat een berichtje achter!