Houten kalender DIY

19 juli 2018 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Today is the tomorrow you talked about yesterday

Deze DIY kalender heb je misschien al eens voorbij zien komen in mijn Instaswap post. Het is een projectje wat ik al vaker voorbij zag komen en toen ik hem eindelijk ging maken, bleek het niet eens moeilijk te zijn (en ik ben echt geen superhandig persoon, dus dat zegt heel wat). Het leuke aan deze DIY is dat je hem gemakkelijk kunt personaliseren, want eigen foto’s! Zo kun je niet alleen jezelf er een plezier mee doen, maar ook een ander!

Wat heb je nodig voor deze houten kalender?

  • Een plankje of een multiplexplaat van 20 cm bij 11 cm
  • Je 12 mooiste foto’s van Instagram (of een serie van je kat, je vakanties of je crush, wat jij wilt) van 8 cm bij 6,5 cm
  • 20 labeltjes van ongeveer 8 cm bij 4 cm
  • Een stift
  • 2 kleine haakjes
  • Een binderclip
  • Sterke lijm
  • Eventueel een lamineerapparaat

 


 Image

Je kunt ervoor kiezen om je foto’s random te gebruiken in je kalender, maar je kunt er ook de naam van de maand bij zetten. Dit kun je eventueel met Photoshop of een ander bewerkingsprogramma doen. Ik heb gekozen voor een polaroid frame eromheen, maar dit kun je allemaal zelf bepalen. Wanneer je de foto’s uitgeprint hebt, kun je ze lamineren en uitknippen om ze wat steviger te maken.

Vervolgens schrijf je op de labeltjes de getallen 0 t/m 9 en dan 2 keer. Aangezien geen enkele maand meer dan 31 dagen heeft, kun je het eerste stapeltje ook tot en met de 3 houden en de overige labels leeglaten. Ik heb ze er wel bijgedaan op de kalender, omdat je anders een verschil in dikte gaat zien.

Vervolgens is het een kwestie van de foto’s en de labels mooi positioneren op je plankje en de haakjes precies op de plek van de gaatjes van de labeltjes erin te draaien. Met een triplexplaatje moet dit gemakkelijk genoeg gaan, maar eventueel kun je een tang gebruiken om je hierbij te helpen.
De binderclip lijm je stevig vast op de plaat. Houd hem er een poosje goed tegenaan gedrukt totdat hij goed vastzit. Nu doe je de foto’s onder de clip en je labeltjes in de juiste volgorde aan de haakjes.

Zet hem op een leuke plek in je woonkamer of op je bureau en je hebt er een superleuke houten kalender bij. Of je doet er een leuk papiertje omheen en je maakt er iemand heel blij mee natuurlijk! Wie ga jij hier blij mee maken?


 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!