Frisse rabarbertaart

21 juni 2018 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
You are the rhubarb to my crumble

Rabarber. Een heerlijke frisse, roze groente waar mijn moeder vroeger altijd heerlijke compôte van maakte. Een tijdje terug herontdekte ik deze groente en het maken van de compôte bleek niet zo moeilijk te zijn. Tijd dus om er nog eens wat meer mee te doen. Afgelopen zondag maakte ik er mijn eerste rabarbertaart van.

Het recept voor deze rabarbertaart komt van de website van mijn naamgenoot, Uit Pauline’s Keuken en bestaat uit een heerlijke cake, de rabarbercompôte en crumble.

Ingrediënten

Rabarber compôte

  • 500 gr rabarber
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 kaneel stokje
  • 2 el suiker
  • Scheutje water

Cake

  • 250 gr roomboter
  • 200 gr  suiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 1 tl citroenrasp

Crumble

  • 25 gr roomboter
  • 25 gr suiker
  • 50 gr bloem

Materiaal

Springvorm 23 cm


 Image

Bereiding van de rabarbertaart

Als je niet zo heel veel tijd hebt, kun je eventueel de compôte van tevoren al maken. De meeste recepten geven aan dat het koken van de rabarber zo’n 8 tot 12 minuten nodig heeft, maar om er zeker van te zijn dat er geen grote stukjes overblijven, doet de mijne er altijd iets langer over.

Snijd voor het koken de uiteinden van de rabarber een klein stukje af en maak de stengels goed schoon. Je hoeft de stengels niet te schillen. Vervolgens snijd je ze in kleine blokjes en doe ze in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en twee eetlepels suiker. Laat de rabarber ongeveer 10 minuten zachtjes koken en stoven totdat je ze helemaal uit elkaar kan trekken en er enkel kleine, dunne sliertjes overblijven. Zeef de rabarber en bewaar het vocht voor het eventueel maken van bijvoorbeeld een siroop.

Verwarm de oven voor op 170 graden en maak het cakebeslag. Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig en doe vervolgens 1 voor 1 de eieren door het beslag tot ze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel dit er doorheen.
Vet de bakvorm in en giet het beslag in de vorm.
Verdeel de compôte over het cakebeslag.

Voor de finishing touch maak je nu de crumble. Snij de koude boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de bloem en suiker toe en wrijf het deeg tussen je vingers, totdat er grove kruimels ontstaan.

Verdeel de crumble over de cake en bak hem in ongeveer 40 minuten af. In het originele recept staat dat een satéprikker er droog moet uitkomen, maar vanwege de rabarbercompôte die wat vloeibaar kan blijven, is dit niet altijd mogelijk. Als de crumble een licht goudbruin kleurtje heeft dan is de taart goed en kan het smullen beginnen!


 Image