DIY natuurlijke luchtverfrisser

12 juni 2020 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Waste isn't waste until we waste it.

Deze leuke en makkelijke DIY kwam ik al veel vaker tegen. Een echte sfeervolle en natuurlijke luchtverfrisser waarbij je helemaal zelf de geur kunt samenstellen. Hij doet het leuk op een feestje, maar ook in je tuin of in huis en het mooiste is; deze DIY is helemaal gratis en eco-friendly!

De berg afval op onze planeet wordt in razend tempo groter en groter en helaas is er geen magische afvalbak om het in te droppen, zodat het voorgoed verdwijnt en niet meer bestaat. Daarom is het erg belangrijk om met alle mogelijkheden die we hebben, groot of klein, een steentje bij te dragen aan een schonere planeet. Met deze DIY natuurlijke luchtverfrisser kun je op een gemakkelijke manier iets recyclen in plaats van weggooien. Alle kleine beetjes helpen, dus laten we aan de slag gaan!

 Image

 Image

 Image

 Image

Wat heb je nodig?

  • glazen potjes
  • citrusfruit
  • kruiden
  • specerijen

Eventueel:

  • gedroogde geurende bloemen
  • etherische olie
  • geurende houten takjes

Bij deze DIY bestaat er geen goed of fout. Probeer wat combinaties uit met geurende onderdelen die je al hebt in huis. Bewaar bijvoorbeeld de schillen van je citroenen of sinaasappels of snij er plakjes af en doe ze in een glazen pot (dit kan gewoon een lege, omgespoelde pot pindakaas zijn). Ander fruit kun je zeker proberen, maar citrusfruit heeft al een frisse geur en houdt die geur ook langer vast. Ander fruit kan snel verkleuren of schimmelen. Doe er je favoriere kruiden bij; bij voorkeur takjes zoals rozemarijn en tijm die het langs mooi blijven, maar andere kruiden kunnen ook prima. Specerijen kunnen bijvoorbeeld kaneelstokjes, nootmuskaat of gember zijn. Daarnaast kun je er gedroogde bloemen en bijvoorbeeld dennentakjes in doen. Tot slot een paar druppels van je favoriete etherische olie erin en je geurset is compleet. Je hoeft niet alles van deze ingrediënten gebruiken, maar kijk gewoon wat je in huis hebt en lekker vindt ruiken.

 Image

 Image

 Image

 Image

Giet er tot slot water bij tot de rand toe en meng het eventueel een klein beetje door elkaar. Om de geuren meer vrij te laten komen kun je het water verwarmen. Ik deed dit met een waxinelichtje in het water of een drijvend kaarsje, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een aromabrander voor gebruiken. Ververs het water af en toe en sluit het potje af om de geur langer te kunnen bewaren. P.s. zo’n natuurlijke luchtverfrisser kan ook werken als middel tegen muggen!

Laat een berichtje achter!