DIY: Blikken plantenhanger

31 januari 2019 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong. JOSEPH CHILTON PEARCE

Plantenhangers zijn hip, plantenhangers zijn leuk en plantenhangers maken je huis gezellig zonder dat het veel ruimte inneemt. Er zijn veel manieren om je planten op te hangen en omdat dat helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn zoals het soms lijkt, heb ik hier de eerste DIY van een plantenhanger.

Je ziet vooral veel plantenhangers met geknoopt touw. Dit heet macramé en is ook heel leuk om te doen, maar het kost wel wat tijd. Vandaag heb ik dus eerst een simpele plantenhanger waar je niet eens eerst voor naar de winkel hoeft. Behalve dan misschien om een leuk nieuw plantje te halen en er niet zo’n nepperd in te doen zoals ik even heb gedaan voor de foto’s. Klaar voor een simpele, maar leuke plantenhanger?


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Benodigdheden voor de blikken plantenhanger:

  • Blik met jouw favoriete soep
  • Touw
  • Verf
  • Plantje
  • Kleine platte schroevendraaier
  • Hamer

Allereerst giet je de soep in een pannetje, kook het even en eet het vervolgens lekker op, zodat je met een gevulde maag aan dit projectje begint. Zorg dat je het blik waar je de soep uit gehaald hebt niet weggooit, maar haal het etiket eraf, was het blik eventjes en nu heb je alvast een potje voor je plant. Vervolgens moet je 2 gaatjes aan de bovenkant in het blik gaan maken, zodat daar het touwtje doorheen kan. Dit kun je eenvoudig doen door de schroevendraaier op de plek te zetten waar het gat moet komen en er vervolgens even met de hamer op te slaan, zodat het gat er komt. Zorg hierbij wel dat je een ondergrond hebt waar een gat in mag komen, want anders is het best wel zonde van je tafel/keukenblad/vloer/whatever. Het 2e gat maak je op dezelfde manier tegenover het eerste.

Pak vervolgens je verf, ik gebruikte een spuitbus, zet het blik ondersteboven neer om te gaan verven in jouw favoriete kleur. Zorg hierbij wel dat je een ondergrond hebt waar verf op mag komen, want anders is het best wel zonde van je tafel/keukenblad/vloer/whatever. Verf het blik zoals je zelf wilt. Je kunt er ook patroontjes op maken of een tekst op schrijven. Leef je uit! Als de verf droog is kun je het touwtje aan beiden kanten door de gaatjes doen. Leg het knoopje aan de binnenkant van het blik, zodat hij niet zichtbaar is. Je kunt het touw ook nog versieren door er bijvoorbeeld kralen omheen te doen, wat jij wilt! Doe je plantje in het blik en klaar is je blikken plantenhanger!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!