Carnaval & Romantiek in Venetië

15 februari 2018 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
I look at you and see the rest of my life in front of my eyes.

Romantiek is niet bepaald het eerste waar je aan denkt bij carnaval. Het kan zeker, maar het feest der feesten voor de echte zuiderlingen draait toch meer om een gezellig (met een zachte ‘g’) verkleedfeestje met veel drank. Helaas voor alle carnavalliefhebbers ben ik nog nooit in Kielegat, de Oeteldonk of Lampegat geweest, maar begin februari heb ik toch een beetje carnaval gevierd. De plek? Venetië. En die romantiek? Lees maar gewoon snel verder, want deze carnaval in Venetië was erg speciaal…

In Venetië vieren ze carnaval iets anders dan in Brabant, maar drank en verkleedkleren zijn sowieso van de partij. De feestjes zijn wat prijzig om te joinen, dus wij hebben vooral genoten van alle klederdracht, want dat ziet er toch wel een tikkeltje anders uit dan hier in Nederland. In Venetië zie je namelijk vooral prachtige baljurken, kostuums en natuurlijk echte Venetiaanse maskers. Er worden ook hier parades en optochten gehouden en verder onder andere wedstrijden voor het mooiste masker en de ‘Vlucht van de Engel’. Helaas hebben we van de evenementen niet heel veel van kunnen zien, want we waren niet de enige toeristen in de stad, maar een impressie van de carnaval in Venetië vind je hieronder in de vorm van foto’s >>


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Ik hoop dat je genoten hebt van de sfeerimpressie, maar heb toch even het beste van deze post tot het laatst bewaard: de romantiek. Nietsvermoedend ging ik namelijk samen met Houke naar Venetië, omdat de vliegtickets niet zo duur waren, we allebei wel fan zijn van deze stad en we de carnaval hier weleens wilden meemaken. Toch bleek de reis nog een ander doel te hebben. Toen we op 1 februari aankwamen en op zoek gingen naar ons hotel, werd die avondwandeling door de smalle straatjes en over de grachten ineens onderbroken. We stonden op een brugje ergens halverwege en Houke begon wat romantisch te kletsen en voor ik het wist draaide ik me om en zat hij ineens op een knie met een klein doosje waaruit een klein lichtje een prachtige ring verlichtte. Of ik met ‘m wilde trouwen..

Na een paar seconden (die voor hem wel hele lange minuten leken te zijn) van verbazing, ongeloof en vragen of hij het echt meende zei ik natuurlijk ‘JA!!’ en dus zijn we nu verloofd! Op een heel romantisch plekje in Venetië en op een moment waarop ik het to-taal NIET had verwacht (ik was namelijk best moe en niet in de beste stemming na de reis en de regenachtige ontvangst). Houke is normaal gesproken niet de beste in het verrassen, maar dit had hij heel goed aangepakt, inclusief een bezoekje aan mijn vader met een zippo waarin de vraag ‘mag ik met je dochter trouwen?’ gegraveerd stond. Romantisch toch? De komende anderhalf jaar zul je waarschijnlijk meer bruiloftgerelateerde posts langs gaan zien komen, want die organisatie is nu natuurlijk de volgende stap! Ik heb er zin in!


 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!

 

2 reacties

  1. Anne-Myrthe schreef:

    Weer leuk geschreven! En mooie foto’s!