Venetië: de romantische drijvende stad

18 januari 2017 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
These are the streets where poems were written, where stories were born, where people have loved.

Oh, how I love Venice, de derde stop van onze Italië reis. We zaten hier in een B&B met een kamer die gigantisch groot en mooi was met authentieke meubels. We hadden uitzicht op een van de vele kanalen die door de stad stromen en hoefden niet ver te lopen om in het bruisende centrum te belanden. De eigenaresse sprak geen Engels en wij geen Italiaans, maar het lieve mensje was alsnog zo enthousiast om het hele huis te laten zien en erover te vertellen alsof we het wel verstonden. Dus wij maar braaf meelopen en glimlachen.. Nadat ze nog een fles Prosecco in onze handen duwde, liet ze ons uiteindelijk toch alleen en konden wij Venetië gaan ontdekken.

Venetië


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Ondanks de regen de eerste dagen (stiekem vond ik dat niet erg, want ik wist nog goed hoe ontzettend warm het er ook kon zijn) ontdekten we al snel dat we verliefd werden op deze stad. De eindeloze gezellige straatjes, bruggetjes over de wateren en talloze winkeltjes met Venetiaanse maskers zorgden voor een gezellige sfeer, maar het meest rustgevende feit vonden we vooral dat er geen enkel auto te bekennen was en al het verkeer te voet of over het water ging. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is worden alle Zalando pakketjes dus gewoon per boot bezorgd en niemand lijkt er moeite mee te hebben.

Als je in Venetië bent, moet je uiteraard wel een ritje in een gondel doen en dat hebben we dan ook gedaan. Onze gondelier loodste ons met het grootste gemak onder de kleine bruggetjes door en vertelde ons tussendoor wat feitjes over Venetië. Zo ontdekten we dat het niet voor niets is dat de bewoners langs het water nooit op de begane grond wonen en leven, want er zijn tijden dat het water een meter hoger stond en dus alle straten blank stonden.

De laatste dag hebben we een boottour langs de eilandjes Murano, Burano en Torcello gedaan. Vooral Burano heeft een goede indruk achtergelaten, want dat is Venetië in het klein met prachtige, gekleurde vissershuisjes. Helaas ging Venetië veel te snel voorbij, maar we gaan zeker eens terug.

Do’s and dont’s in Venetië

  • Neem geen onhandig grote koffers mee die niet te dragen zijn, want je moet waarschijnlijk wel een paar brugjes (bestaande uit traptreden) over voor je bij je slaapplaats bent. Rollen gaat dus niet heel fijn. Er staan overigens wel sterke mannen bij het station met grote karren om je bagage te bezorgen, maar dat kost natuurlijk wat centjes.
  • Kies voor het voorjaar of najaar om hierheen te gaan als dat mogelijk is. In de zomer is het hier erg warm en de romantiek van de gondels verdwijnt al snel als je bijna geen water meer ziet door de gondels.
  • In de winter gaan is ook een optie, maar houdt er rekening mee dat het water rond deze tijden hoger kan staan en je dus waarschijnlijk natte voeten gaat krijgen. Zodra er ijs ligt, is dat natuurlijk een ander verhaal en moet je je schaatsen niet vergeten. Lijkt me een erg romantisch tafereeltje.
  • Als je een Venetiaans masker wilt kopen, ga dan niet voor de eerste de beste. Bekijk ten eerste of ze echt in Venetië gemaakt zijn en of ze van papier maché zijn. Dat zijn namelijk de echte. Qua prijzen kan het ook enorm verschillen, dus kijk gerust nog even verder, want er is toch keus genoeg.
  • Als je naar de eilanden Murano, Burano en Torcello wilt, ga dan met de watertaxi. Zo’n rondvaartboot is heel relaxt, maar met een uurtje tijd per eiland kun je soms niet alles bekijken en ontspannen een terrasje pakken zit er dan ook niet echt in.
  • Eten kun je beter niet aan het water doen. Het is er erg mooi en misschien wat goedkoper, maar het zijn pure massa restaurants. Duik een van de talloze leuke straatjes in en je komt vanzelf leuke restaurantjes tegen.

Ben jij al eens in Venetië geweest? En wat vond je er toen van?

Laat een berichtje achter!

 

2 reacties

  1. Marloes schreef:

    Venetië staat op mijn to-see lijstje, maar na het zien van jouw mooie foto’s en inspirerende verhaal, ga ik zeker hier prioriteit aan geven!