Split: Schattige straatjes, watervallen, veel grotten en meer

14 september 2017 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Nature makes one modest. You see what a tiny space you occupy in the world.

Kroatië wordt steeds populairder als vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Dit land kent vele mooie plekken. Van mooie, oude steden tot prachtige ongerepte natuur. Wij zijn er in mei dit jaar geweest en hebben er een hele mooie tijd gehad. We hebben twee steden aan de kust opgezocht, namelijk Split en Dubrovnik. Met dit regenachtige weer is het fijn om eens terug te kijken naar deze zonnige tijden. In deze post eerst onze ervaringen in Split.

Split


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Split is de op een na grootste en belangrijkste stad van Kroatië. De stad heeft een gigantische haven en een prachtig historisch centrum (van wat we ervan gezien hebben 🙂 ). Naast lekker dineren in de gezellige straten van het oude centrum, drankjes drinken op de boulevard Riva en een middagje strand hebben we niet bijzonder veel van de stad zelf gezien, maar wat we gezien hebben was het wel waard. Er zijn zoveel leuke straatjes en historische gebouwen te zien, maar omdat we deze vakantie iets rustiger aan wilden doen, hebben we niet alle bezienswaardigheden van Split bezocht.

We hebben vanuit Split op de tweede dag een excursie gedaan naar Krka National Park. Dit park is één van de plekken die je echt gezien moet hebben in Kroatië. De watervallen zijn indrukwekkend en doordat je er helemaal omheen kunt lopen, kun je er ook extra lang van genieten. De natuur is er prachtig en het water kristal helder waardoor je ook het leven onder water kunt bekijken.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

De dag na deze excursie hebben we een Blue Cave tour gedaan. De tour begon op een speedboot waarmee we zo’n anderhalf uur over de golven vlogen en als eerste stop aankwamen bij de Blue Cave. Op de foto’s vooraf leek het groter dan het is, maar het blauwe licht is wel heel bijzonder en vooral het feit dat het een totaal natuurlijk verschijnsel is. Er was helaas alleen niet zoveel tijd om foto’s te maken, want binnen een paar minuten waren we alweer buiten. De tour vervolgde zich naar verschillende andere, bijzondere grotten en eindigde bij een paar eilandjes waar we geluncht en wat gedronken hebben. De tour was wel echt waanzinnig, want het water was bijna overal helder, we hebben vele mooie stranden gezien, op idyllische plekjes gezeten en zelfs dolfijnen in het wild gezien!

Na 3 dagen in en rondom Split vertrokken we de vierde dag een beetje vermoeid met een Catamaran naar Dubrovnik. Wat we daar beleefd hebben, lees je in de volgende post 🙂

Do’s & dont’s Split

  • Neerploffen op een terrasje aan de boulevard van Split moet je zeker even doen. Met een lekkere cocktail in de hand kun je hier heerlijk genieten van de zon, het uitzicht over de zee en de toeristen die langslopen.
  • Krka National Park is absoluut een bezoekje waard. Dat kan met eigen vervoer of met een excursie mee, maar het is er echt heel mooi.
  • In Split wordt je om de 2 meter aangesproken over een of andere tour die we kunnen doen. Er zijn heel veel opties en de Blue Cave is er een die bij vele tours aangeboden wordt. Kijk dus even goed naar de verschillen tussen de tours en wat je wilt zien en wat niet. Wij hebben uiteindelijk via getyourguide.nl onze tours vergeleken en geboekt.

Ben jij al eens in Split geweest?

Laat een berichtje achter!