Florence; Veni Vidi Amavi

17 januari 2017 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Traveling is like flirting with life. It's like saying, "I would stay and love you, but I have to go; this is my station". Lisa St. Aubin de Teran

Het tweede deel van onze Italië trip ging naar de mooie stad Florence. Hier zaten we buiten de stad op een camping in het kleine stadje Fiesole. Afgezien van de mooie busrit was het een hele klim om er te komen, want we zaten bijna op het hoogste puntje in de omgeving (zo leek het in ieder geval), maar het uitzicht over Florence was dan wel weer de moeite waard.

Florence


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Heb je de film Inferno laatst gezien? Dan heb je El Duomo ook gezien. Dit is de eyecatcher van Florence en niet zonder reden. Of je het mooi vindt of niet, het is een imposante kerk en vormt het hart van de stad. Daarnaast is er de brug met de leuke huisjes, de Ponte Vecchio. Een leuk en uniek verschijnsel in combinatie met de rivier en de huizen eromheen. Deze stad heeft veel charme en je hebt er veel minder last van druk toerisme, zoals in Rome.

Een wandeling door het park achter het paleis Bargello is een absolute aanrader. Het is niet alleen een prachtige en enorme tuin, maar bovenaan heb je ook weer een fantastisch uitzicht over de stad en er zijn genoeg plekjes om lekker even te zitten. De laatste dag hebben we voornamelijk in de welbekende rode toeristenbus gezeten die ons langs de laatste plekken bracht die we gezien moesten hebben. Als ik eerlijk ben is dat stiekem weleens erg fijn om lekker lui vanuit de bus mooie plekjes te bekijken zonder daar van te gaan zweten of blaren op je voeten te krijgen. Florence is in ieder geval een hele mooie stad en ik ben blij dat we er geweest zijn. Veel diversiteit, genoeg te zien en prachtige uitzichtpunten.

Do’s and dont’s

  • Ga niet te ver van het centrum vandaan je overnachtingsplek boeken. Ook al was ons uitzicht vanaf de camping mooi en was er in Fiesole ook genoeg te zien, het lange reizen en de vele muggenbulten die je er krijgt waren het niet waard.
  • Breng wel absoluut een bezoekje aan Fiesole. Een van de rode bussen gaat er tijdens de rit ook heen en dan kun je genieten van het mooie uitzicht.
  • Het is heel gezellig om op Piazza della Signoria te eten, maar het is je geld helaas niet waard. We hebben het bij twee restaurants geprobeerd, maar van de hoeveelheid pasta die je er krijgt raakt een Hollandse maag niet gevuld en op de pizza’s moet je met een loep zoeken naar je bestelde ingrediënten. Dat zijn wij niet helemaal gewend als Nederlanders met de rijkbelegde pizza’s van Domino’s en New York Pizza.
  • De botanische tuin is, zoals gezegd, een absolute aanrader. Je kunt er heerlijk wandelen, picknicken en uitzichten bekijken.

Heb jij Florence al eens bezocht?

Laat een berichtje achter!