Ciao bella Italia!

18 januari 2017 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Pizza, pasta and vino

Onze laatste stop in Italië was Milaan. Achteraf gezien hadden we liever een andere stad gekozen, omdat deze stad vooral interessant is voor fashionlovers en shopliefhebbers. Je raadt het misschien al; dat zijn wij geen van beiden echt. We hadden dan ook al snel de bekende hoogtepunten een beetje gezien, maar verder was het slenteren door de stad en relaxen in het park en op de terrasjes ook niet vervelend.

Milaan


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Ook in Milaan was El Duomo erg imposant en de Galleria Vittorio Emanuele zag er voor een winkelcentrum erg mooi uit. Op zondag zijn we nog naar een antiekmarkt geweest in een ander gedeelte van de stad. Niet dat er nog iets extra’s in onze koffer kon, maar mooie spullen hadden ze zeker.

De laatste dag hebben we besloten de trein te pakken en naar Como te gaan. Dit bleek een goede keuze, want wat is het toch een verademing om na allemaal steden gezien te hebben ook eindelijk eens wat bergen en meer natuur te zien. Het meer was prachtig en het dorp eromheen ook. We hebben hier dan ook een lange wandeling gemaakt, van een fantastisch uitzicht genoten vanaf de berg en een heerlijke afsluitende maaltijd gegeten. Het bleek een goede afsluiter te zijn van een fantastische vakantie.

 Do’s and dont’s in Milaan

  • Persoonlijk was Milaan mijn minst favoriete stad van onze trip. Qua bezienswaardigheden viel het me een beetje tegen en als je niet van mode of winkelen houd, ben je er al snel uitgekeken.
  • De antiekmarkt op zondag in de wijk Navigli is een aanrader. Niet zozeer om er iets te kopen, maar erover slenteren is heerlijk. Als je net in Venetië bent geweest, moet je trouwens niet teveel verwachten van het “Venetië van Milaan” zoals ze de wijk ook wel noemen, want het is een mooi kanaal met gezellige terrasjes, maar een stuk minder bijzonder dan het echte Venetië.
  • Como is een absolute do. Het ligt niet heel ver bij Milaan vandaan en is een niet te toeristische plek waar je veel ontspanning kunt vinden. Het grote meer, de bergen en de leuke terrasjes. Deze plek heeft alle ingrediënten voor minimaal een volle dag genieten.

Is Milaan volgens jou wel een aanrader? Laat het me gerust weten in de comments!

 

Laat een berichtje achter!