De stad van de ruïnes en de selfiesticks

17 januari 2017 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Rome is build on ruins and is quite breathtaking. What makes you think you can't be too?

In september 2016 zijn we naar Italië geweest. Ik was nog nooit in Rome geweest en mijn vriend nog nooit in Venetië, dus we hebben er maar meteen een stedentrip van gemaakt en Florence en Milaan ook aan het lijstje toegevoegd. Het mooie van deze vier steden is dat ze op alle Italiaanse usuals na, totaal niet op elkaar lijken. In deze post onze eerste stad: Rome.

Rome


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Rome was het begin van onze reis. We zaten op een camping in de buitenwijken van de stad en moesten iedere dag wel een eindje reizen voor we in het centrum waren, maar het bespaarde ons een hoop euro’s, dus daar konden we dan weer een extra ijsje van halen. Rome is wat mij betreft een hele mooie stad, maar ook enorm druk en toeristisch. We waren dus stiekem ook maar wat blij toen we ’s avonds de menigte met de selfiesticks konden verlaten.

We hebben in de drie dagen veel gezien, veel gelopen en nog meer gelopen. Had ik al gezegd dat we veel gelopen hebben? Maar het was zeker de moeite waard. Het Colosseum en Vaticaanstad waren absolute hoogtepunten en we waren maar wat blij dat we de tickets van tevoren hadden besteld, want we waren niet de enige toeristen.. Ook de vele ruïnes, kerken en kunstwerken hebben indruk gemaakt en als we hadden gewild, zouden we hier makkelijk nog een week rond kunnen struinen tussen de historische plekken. Het idee dat er zoveel belangrijke en bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in deze stad maakt alles extra indrukwekkend.

De laatste dag wilden we graag een rustiger gedeelte opzoeken, want het massatoerisme was niet helemaal ons ding kwamen we al snel achter. Daarom liepen we naar de wijk Trastevere. Hier kun je echt even tot rust komen op een gezellig terrasje in een van de vele leuke, sfeervolle straatjes. Ik ben erg blij dat ik het mooie, bruisende Rome (eindelijk) eens gezien heb. Je hoeft geen geschiedenisliefhebber te zijn om deze stad op je bucketlist te zetten.

Do’s and don’ts in Rome

  • Het is misschien wat prijziger, maar kies een overnachtingsplek die op loopafstand van het centrum ligt. Dat hebben wij niet gedaan en dat leverde veel reistijd (en muggenbulten) op. Daarnaast moesten we redelijk vroeg ’s avonds weer terug en dan mis je dus het mooie nachtleven van Rome.
  • Ga buiten het hoogseizoen als dat mogelijk is. Het scheelt heel wat graden in temperatuur en daardoor kun je je dagen wat actiever indelen. Daarnaast is het er dan minder druk, ondanks dat het daar altijd druk is, en in de kosten zal het ook zeker wat schelen.
  • Bestel je tickets voor de belangrijkste bezienswaardigheden van tevoren online. Dat scheelt een hele hoop tijd neuspeuteren in een wachtrij.
  • Als toerist wil je misschien graag alles op de foto zetten en overal selfies maken, maar toon wat respect op de plekken waar ze het liever niet hebben. Ik heb het hier dan vooral over de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad die het meest indrukwekkend is als iedereen voor heel eventjes zijn mond kan houden en zijn selfiestick in de tas houdt.
  • Ben je de drukte zat? Ga dan zeker eens naar de wijk Trastevere. Je wordt er op de terrasjes vriendelijk bediend en je kunt er genieten van authentieke Italiaanse straatjes.

Ben jij al eens in Rome geweest? En wat is volgens jou het mooiste plekje daar?

Lees ook deze artikelen over onze citytrip!

Laat een berichtje achter!