Hangbruggen, aapjes, kolibries en heel veel groen

18 april 2020 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Think of your life as a waterfall; it may come crashing down at some point, it may have it's ups and downs, but in the end, it will continue to flow.

Deze week zouden wij in Tsjechië hebben gezeten als er niet een of ander erg besmettelijk virus rondging in de wereld. In plaats daarvan kijken we dus met heimwee terug naar de reizen die al achter ons liggen. De zin ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’ is nu erg toepasselijk en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van. Een aantal weken terug schreef ik al deel 1 over onze reis naar Costa Rica begin 2019. Vandaag: deel 2!

Zoals verteld in de vorige blog heeft Costa Rica een hele hoop mooie nationale parken. Een daarvan is ook Rincon de la Vieja. Dit park is erg veelzijdig. Je kunt er onder andere mooie wandelingen maken langs modderpoelen, zwavelmeren en heetwaterbronnen, want je bevind je aan de voet van een vulkaan.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Daarnaast zijn er in een ander deel van het park veel watervallen te vinden en als je goed in de bomen kijkt, ontdek je er hoogstwaarschijnlijk veel aapjes. Wij hebben eerst een middag gewandeld langs de zwavelmeren en heetwaterbronnen en kwamen de volgende dag terug voor een spa middagje. Helaas kon je daar namelijk alleen maar contant voor betalen en dat konden wij de dag ervoor niet. Neem dus genoeg cash mee als je hierheen gaat, want ze doen niet aan ATM’s midden in de natuur.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Iets waar ik enorm naar uitkeek om te bezoeken in Costa Rica was Monteverde. Tijdens een beetje voorpret op Google kwam ik een hoop hangbruggen tegen en alleen maar groen, groen en nog meer groen. Aangezien dit wel een eindje bij La Cruz vandaan was, zijn we hier twee nachten gebleven. De rit er naartoe was een flinke uitdaging, want we hadden geen 4×4 vervoersmiddel en onze gehuurde Toyota was niet helemaal voorbereid op kilometers lang klimmen op hobbelige en grindachtige wegen. Vooral de laatste kilometers duurden dan ook erg lang, maar het was het waard! We hadden een fijn Airbnb huisje geboekt en trokken de volgende dag het park in. De hangbruggen waren waarheid en het groen.. er was zoveel groen! En kolibries. En een witsnuitneusbeer die onze lunchrestjes op kwam eten. Een absolute aanrader als je in Costa Rica bent.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Na een mooie dag in de natuur moesten we de volgende dag helaas alweer terug richting La Cruz. Gelukkig was dat ook een ontzettend mooie route en stopten we halverwege nog bij Lago Arenal; een gigantisch groot meer, vernoemd naar een vulkaan in de buurt. Een prachtige plek ook voor watersport en andere recreatie, maar wij hebben er vooral even de beentjes gestrekt, geluncht en gerelaxt. Ons plekje aan het meer was erg rustig op een windsurfer na.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Tot slot heb ik ook nog wat foto’s van La Cruz, want ondanks dat we daar niet verbleven, kwamen er wel altijd langs op de terugweg. De zonsondergangen vanuit dit stadje zijn trouwens erg mooi en de moeite waard om even op te wachten tijdens je terugreis.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!