Op kraambezoek in El Salvador

30 augustus 2018 Fotografie Reizen

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Here together or miles apart, a niece like you stays in my heart.

Het is alweer even geleden, maar begin april zijn we naar El Salvador geweest. Niet het eerste land waar je misschien aan denkt als je je vakantie gaat kiezen, maar als je toch in de buurt aan het backpacken bent, moet je zeker even langsgaan.

De reden dat we dit land bezochten was een klein hummeltje dat daar eind november 2017 geboren is, genaamd Vienna. Mijn broer Gijsbert en zijn vriendin Daniela zijn daar de trotse ouders van en omdat we stonden te popelen om de kleine te ontmoeten, zijn we maar daarheen gevlogen. Bepakt en bezakt met cadeaus gingen mijn vader, Houke en ik op reis. Naast het ontmoeten van dit leuke meisje en haar lieve El Salvadoriaanse familie, hebben we ook nog eens een hoop mogen zien van het land en daar houd ik vandaag mijn spreekbeurt over 😉


 Image

Bezienswaardigheden in El Salvador

Het vaderland van Daniela staat bekend als een onveilig land en alhoewel wij daar niets van meegekregen hebben, was het wel te merken dat er in de sector beveiliging heel veel werk was. Gijsbert en Daniela hadden onze reis goed geregeld en een Airbnb geboekt waar wij konden overnachten. Om het appartement in te komen, moest je eerst door een poort waar 24/7 een beveiliger bij stond die controleerde of jij in dat complex wel iets te zoeken had. Daarnaast is het gebruikelijk daar om, onder andere uit veiligheidsoverwegingen, ook voor kleine stukjes de auto maar gewoon te pakken. Gelukkig hebben we nooit een onveilig gevoel gehad en een hele mooie reis gemaakt door El Salvador.

Zo zijn we onder andere naar de vulkaan El Boqueron geweest die maar een paar kilometer ten noordwesten van San Salvador ligt. Na een korte hike hadden we een mooi uitzicht op de krater van de 1893 meter hoge vulkaan. Je kunt alleen met gids in de krater afdalen dus dat hebben we nog niet gedaan. Wie weet de volgende keer… Onderweg naar beneden bezochten we Linda Vista Gardens. Deze plek is het best te omschrijven als de perfecte trouwlocatie… als je daar in de buurt woont. Dat vond een van de eigenaren ook die al snel wist dat we verloofd waren en hij gaf ons een uitgebreide rondleiding over het terrein. Van prachtige tuinen tot hobbithuisjes en van mooie zalen tot de lekkerste taartjes. Oh en vergeet vooral dat uitzicht niet. Onze gids hield ook erg van mooie foto’s maken, dus ik houd even mijn mond…


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

De volgende dag vertrokken we naar El Tunco, hét surfoord van El Salvador. Met een paar tussenstops bij het prachtige zandstrand El Zonte en de vismarkt van La Libertad, kwamen we aan in het surfdorp. Ik ken het surfwereldje niet zo heel goed, maar als je surfer bent, dan voel je je hier vast goed thuis. Een gezellige en ontspannen sfeer, veel restaurantjes en overal muziek. Oh en op het water natuurlijk een hoop surfers. De bedoeling was dat we dat ook zouden doen, maar na een tijdje zwemmen in de golven dacht de kustwacht al bijna dat ik er niet meer zelfstandig uit zou kunnen komen vanwege de wilde golven (maar dat kon ik, heus! ;)). Dus hebben we gewoon heerlijk gezwommen in het zwembad, een mooie zonsondergang gekeken, cocktails gedronken en genoten van het sfeertje.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

We gingen ook naar het strandhuis van Daniela’s abuela. Tijdens ons verblijf daar, zijn we nog een middagje wezen relaxen in de Hotsprings van Santa Teresa en verder hebben we een paar dagen lekker kunnen ontspannen in de hangmatten, het zwembad of op het strand. We voelden ons hier ontzettend verwend, want er was een hele lieve vrouw, Marianne, die ons zo min mogelijk liet doen en onder andere een heerlijke barbecuemaaltijd bereidde. Het strandhuis is trouwens te koop! Voor wie interesse heeft om aan de stranden van El Salvador te wonen, stuur me gerust een berichtje. P.s. Marianne is niet inbegrepen in die koop.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Wist je trouwens dat..

  • Er heel veel Maya ruïnes zijn in El Salvador? We hebben er een paar mogen bekijken en de geschiedenis was erg interessant!
  • We de nationale vogel van dit mooie land hebben gespot? Hij heet ook wel de Torogoz (Turquoise-browed motmot) en je wordt gewoon vrolijk als je dit beestje ziet.
  • Het openbaar vervoer er niet altijd even comfortabel is als in Nederland? De witte pick-up op een van de foto’s zie je daar vaak rijden, maar dan stampvol met mensen die van A naar B moeten.
  • De mensen die we daar ontmoet hebben stuk voor stuk echt superlieve en gastvrije mensen zijn?
  • Ik zeker nog eens terug ga?
  • We ook nog naar Guatemala zijn geweest? Dat verhaal bewaar ik nog even voor een volgende blog!
  • De nationale snack van El Salvador de pupusa is? Dit is een soort maistortilla (of rijst), gevuld met kaas, bonen en vlees en ik hoop een recept hiervan binnenkort te kunnen delen met jullie!
  • Gracias voor het lezen van de post en laat me weten wat je ervan vond!

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!