Mini Cheesecakes met Bosvruchten

28 september 2017 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Because you don't live by a bakery, doesn't mean you can't have cheesecake.

Aan alle cheesecakelovers; deze mini cheesecakes moet je echt eens proberen! Ze zijn zoet, maar ook lekker fris en doordat ze niet zo groot zijn ook nog eens een heerlijk tussendoortje. Ik heb ze gemaakt voor een high tea en naast alle zware, zoete hapjes, was dit een welkome afwisseling.

Het recept heb ik van leukerecepten.nl waar heel veel van dit soort heerlijke, snelle hapjes op staan.

Ingrediënten voor 12 mini cheesecakes:

  • 75 gr blauwe bessen
  • 75 gr frambozen
  • 20 maria koekjes
  • 75 gr boter
  • 300 g roomkaas (bv Monchou)
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 200 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 1 theelepel maïzena

Materiaal:

  • siliconen muffinvorm of papieren muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 140 graden. Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee door elkaar. Doe eventueel de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel het koekmengsel er over en druk iets aan met een lepeltje. Zet zolang apart.

Mix de roomkaas los in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix het door elkaar. Tik de eieren er een voor een bij en mix er ook door. Mix de creme fraiche erdoor en als laatste de maizena. Vul de muffinvormpjes eerst met de helft van het beslag (zorg dat je nog genoeg ruimte overhoud om nog een laagje erbovenop te doen). Pureer de bessen en de frambozen fijn met een staafmixer of met een vork.  Schep het paarse mengsel door de overgebleven helft van het beslag, meng het met elkaar en schep het bovenop de rest in de muffinvorm.

Zet de mini cheesecakejes ongeveer 30 minuten in de oven. Plaats ze niet al te hoog. Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast. Heb je een siliconen vorm gebruikt dan druk je cheesecakejes vanuit onder uit de vorm. Garneer de cakejes met een bes of framboos.


 Image

Tip: Zet voor het vullen van de muffinvormpjes de siliconen vorm alvast op een bakplaat. Doordat de vorm flexibel is en het beslag vloeibaar, is het moeilijker om de vorm in de oven te krijgen zonder te morsen.
Tip 2: Het is mogelijk dat je beslag overhoudt, zorg dat je nog wat extra papieren muffinvormpjes bij de hand waar je de rest in kunt doen. Bak het mee en je hebt een heerlijk extra toetje.