Tips voor een dagje weg in Overijssel

25 september 2020 Fotografie

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
You don't have to go far to enjoy some vacation vibes.

Een tijdje terug waren we in Overijssel zoals je misschien al had gelezen. Over het algemeen kwam de regen met bakken uit de hemel precies in die week, maar gelukkig hebben we toch nog wat leuke uitjes kunnen doen. Natuur heeft Overijssel in overvloed, dus schakelden wij over van stadsmensen naar natuurmensen. Een paar van die mooie plekjes natuur deel ik graag met jullie, want mocht je naar Overijssel op vakantie gaan , dan bestaat de kans dat je ook tussen de regenbuien door (want het is nog steeds Nederland) wat moet gaan plannen. Bij deze een post met tips voor een dagje Overijssel.

Lemelerberg en Archemerberg

Een wandeling over de hei is altijd mooi. Zeker in de afgelopen tijd waarin alles er mooi paars bij lag. De wandelroute tussen de Lemelerberg en Archemerberg is zeker een aanrader. We zijn normaal gesproken niet van die stappers, maar op de eerste en enige dag van onze vakantie dat het zeker te weten (bijna) de hele dag droog zou blijven, moesten we toch even die mooie paden daar bewandelen. Je kan er overigens ook mountainbiken voor de sportievelingen of neem je paard er mee naar toe als je die toevallig op de gang hebt staan. Ons startpunt was de Lemeler Esch, een camping aan de voet van de Lemelerberg. Hiervandaan lopen er verschillende routes die netjes met gekleurde pijltjes aangegeven worden. Wij besloten de 12,5 km route te doen. Ondanks dat we dus geen wandelaars zijn, was dit wel een hele fijne route met verschillende mooie plekken. Natuur doet een mens sowieso goed, dus wij (ja ook Houke) hebben er echt van genoten. Zelfs toen het toch ging regenen na 8 km.


 Image

 Image

De Orchideeën Hoeve

Nee, scroll niet meteen door! De naam klinkt misschien erg saai, maar lees en kijk even verder. Wanneer het regent tijdens je vakantie moet je het toch maar leuk maken met binnenactiviteiten. Een van die binnenactiviteiten vonden we op de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Dit is een gigantisch grote kas en ze hebben er absoluut niet alleen orchideeën. Het is namelijk een tropische kas met diverse mooie tuinen en veel verschillende tropische dieren. Van vissen tot aapjes en van vlinders tot flamingo’s. Je gaat er in ieder geval een aantal dieren tegenkomen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van gehoord hebt. Daarnaast is deze mooie tropische kas enorm mooi ingericht en zeer bevredigend voor het estetische oog. Zolang je niet omhoog naar het plafond kijkt, waan je je namelijk echt even in een tropische jungle tijdens je hele verblijf. Aan het eind van de route kun je neerploffen in het restaurant wat eveneens heel fleurig en vooral bloemrijk is. Het is dan ook niet voor niets een mooie plek waar je kunt trouwen of in ieder geval mooie trouwfoto’s kunt maken. En voor de lezers met kinderen; er is meer dan voldoende leuks te doen voor de jongere generatie (of de mensen die zich nog graag kind voelen), zoals een speurtocht, het voeren van dieren en natuurlijk een groot jungle speelparadijs.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Giethoorn

Giethoorn a.k.a. het Hollandse Venetië. Daar heb je vast al eens van gehoord of gezien. Samen met vriendinnen was ik al eerder geweest in dit knusse dorpje met veel water en bruggetjes. Houke houdt van varen en dat kun je daar toevallig erg leuk doen, dus ging ik er gewoon nog eens heen. Parkeer je auto ergens en huur een bootje, want het centrum van dit dorpje is enkel te betreden per voet of per boot. Dat maakt het dan ook zo ontzettend knus natuurlijk. Samen met alle mooie boerderijen en hun tuinen is het echt een pleziertochtje om doorheen te varen. Wanneer je door het drukste gedeelte van Giethoorn heen bent (en dat kan even duren, want filevaren is er heel normaal. Zeker omdat het besturen van zo’n bootje niet voor iedereen even makkelijk is), kom je op het Bovenwijde, een groot stukje open water waar je even kunt aanmeren aan een eilandje of lekker even zwemmen. Je boottochtje gaat verder door een stukje Nationaal Park Weerribben-Wieden en aan het einde van je rondje kun je gerust nog even ergens aanmeren voor een hapje en een drankje. Kortom Giethoorn is een uitstekend plekje voor een dagje plezier in Nederland. Behalve als het regent misschien, maar gelukkig was het deze dag toevallig ook droog 😉

Naast deze uitjes zijn we ook nog een dagje naar Zwolle geweest, hebben we een drankje gedaan in Ommen en zijn we even over de grens van Drenthe gaan kijken naar de hunebedden. Wat zijn jullie tips voor een weekje vakantie in het Nederlandse Overijssel?

 


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!