Vind de juiste leveranciers voor jouw bruiloft!

08 mei 2020 Lifestyle

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
I'm not bossy, I'm the bride

Over een week zijn we één jaar getrouwd! Het is dan ook een mooie tijd om eens terug te blikken op die bijzondere periode in 2019. Zoals veel getrouwde koppels wel weten is het organiseren van een bruiloft een flinke onderneming, maar ook een heel leuk project. Bij deze het eerste deel van mijn ervaringen en tips voor het uitkiezen van de juiste helpende handen (leveranciers klinkt zo zakelijk en afstandelijk) voor jouw bruiloft. De meeste tips zijn misschien logisch, maar hee, misschien heb je er toch wat aan!

Terwijl we bezig waren met de planning en organisatie van onze bruiloft, vertelde mijn moeder hoe het op hun bruiloft een stuk minder uitgebreid was. Je kon de locatie een paar weken van te voren regelen, evenals de kleding en een hoop elementen zoals de hele decoratie en de taart werden gewoon door de locatie standaard geleverd. Hoe anders is het nu dat je ruim een jaar van tevoren de locatie al geboekt moet hebben, je jurk al ver voor de datum moet uitkiezen en je je bruiloft zoveel mogelijk naar je eigen wensen kunt aankleden. Natuurlijk kun je ook prima een korte tijd van tevoren een bruiloft plannen, maar je zult zien dat er dan minder keus is en dus is je favoriete locatie misschien al volgeboekt.

Laat ik van tevoren alvast zeggen; regel je bruiloft zoals jij en je partner dat willen. Persoonlijk vind ik het leuk om veel zelf te kunnen regelen en er iets moois van te kunnen maken, maar als je het bijvoorbeeld liever simpel en klein houdt, ook prima! Het draait natuurlijk allemaal om jou en je partner. Niet om hoe groot en mooi het feest is en hoe duur je trouwjurk bijvoorbeeld is, maar om jullie liefde voor elkaar.


 Image

 Image

 Image

De Locatie

Een van de eerste dingen die je vaak moet bepalen is de locatie. Voordat je die gaat zoeken moet je samen in grove lijnen weten wat voor soort bruiloft je wilt. Iets groots in een kasteel, een destination wedding in Italië of misschien juist iets kleiners bij jullie favoriete restaurant. Je kunt de locatie dan laten afhangen van de trouwdatum die jullie gekozen hebben, maar het kan ook andersom. Heb je een mooie locatie op het oog, maar is jullie datum al geboekt daar, misschien is er een andere datum in die periode dat het wel kan.

Wij waren vooral op zoek naar een locatie waar we alles op een plek konden houden. Ondanks dat we op maandag al trouwden voor de wet, wilden we op de bruiloft zelf graag nog wel een soort ceremonie houden, dus ceremonie, diner en feest moesten allemaal op een locatie kunnen. Mijn droombruiloft qua sfeer is eigenlijk wel in een bos, maar de organisatie daarvan en de risico’s op slecht weer is erg groot, dus besloten wij er een soort festivalbruiloft van te maken. Op theperfectwedding.nl kun je veel locaties vinden in Nederland. Stel de juiste filters in en je bent al zo een stap verder. Van tevoren hebben wij eerst een hoop offertes op gevraagd. Wij vonden het namelijk zonde om langs te gaan op een locatie, er verliefd op te worden en vervolgens erachter te komen dat het niet binnen het budget past. Dus na een aantal offertes ontvangen te hebben, gingen we langs bij Brasserie Buitenhuis in Valkenburg (ZH).

Een zonnige dag, een heerlijke lunch en een veelbelovend gesprek en rondleiding later hadden we allebei al snel besloten dat dit hem gewoon moest worden. De locatie was prachtig. Aan het Valkenburgse meer op een eigen, afgeschermde plek voor evenementen waar je zowel buiten lekker kon zitten als binnen in een oude treinwagon. De service van deze locatie doet het ook fantastisch (ook niet onbelangrijk). De meeste zaken worden duidelijk besproken, ze denken mee en ze helpen waar ze kunnen. Oh en had ik al gezegd dat het een prachtige locatie is met lekker eten?


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

De Fotograaf en Videograaf

Zoals met alles rondom een bruiloft kunnen ook de prijskaartjes van een foto- en videograaf enorm verschillen. Misschien heb je niet zo’n groot budget, maar kies wel bewust voor een goede fotograaf en videograaf. Deze personen zorgen er namelijk voor dat je je complete dag de rest van je leven kunt herbeleven in beeld. Hoe klein je budget ook is, bezuinig niet teveel op een fotograaf. Van meerdere mensen die een goedkope(re) fotograaf hadden ingehuurd heb ik gehoord dat ze achteraf niet helemaal tevreden waren met de foto’s. Natuurlijk moet elke fotograaf ergens beginnen en ervaring opbouwen, maar je kunt je bruiloft niet eventjes overdoen als de foto’s tegenvallen. Wil je toch een beginnend of amateurfotograaf steunen (I totally support you in that), misschien kan hij of zij als second shooter mee of bijvoorbeeld een minder belangrijk onderdeel van de dag voor zijn of haar rekening nemen.

Ik ben wel begonnen over hoe belangrijk een fotograaf is, maar onderschat het hebben van een mooie trouwfilm ook niet. Hoe mooi foto’s ook zijn, ze kunnen bepaalde elementen niet zo weergeven zoals ze zijn. De ontroerende wandeling naar het altaar, het kind dat gekke capriolen uithaalt tijdens de ceremonie, de speeches, de openingsdans, je vrienden die een grappig toneelstukje hebben bedacht en nog zoveel meer mooie momenten waarvan je net even iets meer zou willen herbeleven dan alleen een stilstaande foto. Het gebeurt nog erg vaak dat bruidsparen vanwege het budget toch maar geen videograaf inhuren, maar daar achteraf spijt van hebben. Het is namelijk echt een meerwaarde en geeft een tastbare, dierbare herinnering aan je bruiloft voor de rest van je leven.

Mijn tips: kijk van tevoren goed naar het portfolio van verschillende fotografen en videografen, lees reviews en spreek met ze af, want een klik is ook erg belangrijk. Vooral tijdens de fotoshoot moet je namelijk toch een beetje samenwerken en dat gaat nu eenmaal het best als je elkaar ook een beetje mag. Misschien ken je al wel een goede videograaf van een andere bruiloft of volg je al een tijdje een Instagram account met de prachtigste trouwreportages. Ga eerst daar vast kijken wat de mogelijkheden zijn voor je je begeeft in de duizenden opties die op internet te vinden zijn.

De helden die onze dag hebben vastgelegd op foto waren Gerhard Nel (heel creatief, heeft al een hoop awards gewonnen en weet met zijn humor iedereen aan het lachen te brengen (ja zelfs die altijd norse oom of tante van je)) en Florens Baan (mijn talentvolle, voormalige buurjongen waarvan je absoluut even zijn Instagram account moet checken). De videograaf was gek genoeg een wat moeilijkere zoektocht. We wilden heel graag Pauline van Creable inhuren, maar dat werd een wat ingewikkeld verhaal als je zelf voor de lens moet staan. Uiteindelijk vonden we dus videograaf Iwan Appels, ook wel The Dutch Video Guy. Hij maakt prachtige 4K beelden en is er voor dezelfde prijs van ’s ochtends vroeg tot (bijna) diep in de late uurtjes bij.


 Image

 Image

 Image

De Taart

Een bruiloft is een feestelijke aangelegenheid (tenminste dat zou het toch wel echt moeten zijn) en een taart kan daarbij niet ontbreken. Ijstaarten, kaastaarten of gewoon een lekkere marsepeintaart, kies wat het best bij jullie past. Je kunt er voor kiezen om je bakgrage familie en vrienden aan het werk te zetten en een heel taartenbuffet te presenteren, een sweet table te maken met cupcakes en andere lekkernijen of gewoon een gigantische bruidstaart waar je alle gasten wel drie keer mee kunt voeren. Het is natuurlijk erg belangrijk dat jullie kiezen wat jullie lekker vinden, maar omdat je een bruiloft niet met z’n tweeën viert is het wel slim om ook eens na te gaan of er bepaalde allergieën of dieetwensen zijn onder de gasten. Een sweet table of taartenbuffet kan hierbij echt een uitkomst zijn, want zo kun je ook die gasten iets lekkers te eten geven. En je weet, een tevreden bruiloftsgast praat nog lang na over je bruiloft.

Zoals ik bij elke leverancier aanraad is het ook hierbij goed om eens te kijken wie je al kent op dit gebied of vraag eens rond bij bekenden of zij een goede tip hebben. Denk er in ieder geval wel om dat het genoeg moet zijn voor al je gasten en het dus een net iets grotere klus is dan even een taartje bakken op een vrije woensdagmiddag. En mocht het iemand zijn die je kent en ze doen het gratis voor je, de ingrediënten en materialen voor een mooie bruidstaart zijn niet goedkoop en er gaat een hoop tijd inzitten, dus een beloning is altijd op z’n plaats (net als voor ieder ander persoon die een steentje bijdraagt trouwens).

Op onze bruiloft hadden we een sweet table. Margaretha Spruijtenburg van Fesi had ik al eens eerder gezien op een bruiloft met heerlijke en prachtige zoete lekkernijen en ik kende haar ook nog eens vanuit mijn hometown, dus die keuze was snel gemaakt! Daarnaast wilden we nog een vegan taart voor de veganistische gasten en laten we toevallig een geweldige bakster in onze vriendenkring hebben die voor ons een heerlijke vegan worteltaart wilde maken. Bestel gerust eens een taartje bij Martina van Selm Bakery, want ze maakt hele mooie en lekkere taarten.


 Image

 Image

De Kapster en Visagiste

Nu je een goede fotograaf en videograaf hebt gevonden, wil je natuurlijk ook dat je er zelf helemaal perfect uitziet op de foto’s. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik persoonlijk niet iemand ben die veel verstand heeft van haar en make-up en dus was ik erg blij dat ik al iemand kende. Waarschijnlijk ken jij ook vast al iemand, maar mocht je toch een keuze moeten maken; zoek iemand die ervaring heeft en binnen de beperkte tijd die je ’s ochtends hebt een mooi kapsel kan creëren dat ook nog eens de hele dag mooi blijft zitten. Wat ook erg belangrijk is, is dat de persoon je huid en haar een beetje kent en meedenkt over wat mogelijk is, dus een proefkapsel is wel een must (ook wel omdat je daardoor allebei goed voorbereid bent op tijd en nodige voorbereiding). Bepaal samen pas de gewenste look als je je jurk hebt uitgekozen, zodat alles in het plaatje klopt.

Hier in Rotterdam gaan we eigenlijk vaak naar een kapper in het winkelcentrum waar we verder niet echt een persoonlijke band mee hebben, dus ik zag niet zo snel voor me hoe een van hen ineens mijn bruidskapsel kwam doen. Gelukkig kende ik Simone Boon van Bellis Rosa al wel een beetje en uit ‘de verhalen’ was ze een echte aanrader. Tijdens het proefkapsel durfde ik al snel mijn huid en haar aan haar toe te vertrouwen, want als de echte haar- en make-up artiest die ze is dacht ze in alles goed mee, gaf advies en zelfs tot aan de grote dag aan toe nam ze echt de tijd om er een mooi kunstwerk van te maken dat helemaal bij mij pastte. Ik ben er tot op de dag van vandaag (ja, ook al lees je dit pas op 9 mei 2253) nog steeds erg blij mee.

De volgende helden van onze bruiloft stel ik kort aan jullie voor in het tweede deel, coming soon! Wat vond jij ervan so far? Stuur gerust even een berichtje met jouw ervaringen, tips of vragen!

Laat een berichtje achter!

 

5 reacties

  1. Elly Bakker schreef:

    Vergeet je de bloemen nier?☘🌷🌷☘

  2. Simone boon schreef:

    Super leuk om zo te lezen!!