Zo maak je je bruiloft persoonlijk

16 mei 2020 Lifestyle

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Take a walk on the bride side

Hoe persoonlijker je je bruiloft maakt, hoe mooier de dag is en hoe meer mooie herinneringen je bij zullen blijven. Vind ik. Iedereen zijn ding natuurlijk, maar als ik naar mezelf en onze bruiloft kijk, ben ik heel blij met hoe we het aangepakt hebben. Geen honderden gasten waarvan je de helft eigenlijk bijna niet kent en geen tradities waar we eigenlijk de toegevoegde waarde niet van inzagen. Maar ook zo veel mogelijk werken met leveranciers die je (enigzins) kent. In deze 2e blog (de eerste vind je hier) een aantal tips die je helpen bij het maken van juiste keuzes als het gaat om de leveranciers. Again, sommige dingen lijken misschien vanzelfsprekend, maar ik hoop toch dat je er wat aan hebt.

Op 1 februari 2018 zijn wij verloofd. In Venetië. Superromantisch op een van de talloze bruggetjes over de kanalen van deze drijvende stad. Toen ik na die vakantie langzaamaan weer van die eerste roze wolk af kwam, begonnen we met het plannen van de bruiloft. Eindelijk mocht ik dan toch echt beginnen met het uitwerken van al die dromen, ideeën en plannen die al jarenlang door mijn hoofd gingen. Gelukkig hadden we meer dan een jaar de tijd en konden we rustig nadenken over wat wilden.


 Image

Genoeg tijd hebben om een bruiloft te regelen is ook echt wel belangrijk. Natuurlijk zijn er situaties waarin die tijd er niet is, maar als je er echt iets persoonlijks van wilt maken, moet je ook de tijd nemen om te bedenken wat dat inhoudt voor jullie. De meeste mensen hebben al eens een of meerdere bruiloften meegemaakt voor ze zelf gaan trouwen, maar dat betekent niet dat jouw bruiloft hetzelfde moet zijn als die van anderen. In de loop der jaren zijn er veel tradities ontstaan. Sommige leuk, sommige belangrijk en sommige zijn misschien helemaal niet van toepassing in jouw ideale bruiloftplaatje. Neem er in ieder geval de tijd voor om dat uit te vogelen.

Afgaand op een aantal bruiloft ervaringen, gingen wij kijken wat we daar graag wel of niet van terug wilden zien. Dat kwam vooral neer op geen ‘verplichte’ onderdelen of tradities waar we niet achterstonden, maar vooral samen met al onze vrienden en familie een dag genieten met heerlijk eten en drinken. Zo wilden we graag ook de gasten een zo ontspannen mogelijk dag bezorgen door bijvoorbeeld niet tussen meerdere locaties heen en weer te hoeven rijden en alles zoveel mogelijk in een ontspannen en informele sfeer te laten gebeuren.

 Image

 Image

 Image

De ceremonie

Waar sommige bruidsparen alleen een feestje willen geven, houden andere nog een ceremonie en/of kerkdienst. Of een combinatie ervan. Deze keuze heeft (vanzelfsprekend) alles te maken met jullie voorkeuren. Trouw je liever apart voor de wet of ga je met zijn allen naar het gemeentehuis op je bruiloft? Wil je een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) over laten komen op de locatie van je bruiloft of laat je een vriend of familielid een cursus ‘BABS voor een dag’ volgen? Ben je gelovig opgevoed dan trouw je daarnaast misschien ook wel graag in je vertrouwde kerk of laat je de spreker/dominee overkomen naar dat mooie kapelletje in de buurt van je locatie. Wat je ook doet en kiest, zorg dat het een keuze vanuit je hart is, niet omdat ‘het nu eenmaal altijd zo gaat’ of een traditie is, maar omdat je er zelf ook helemaal zo achter staat. Het is jullie dag.

Bij ons begon onze dag met de gasten met een toost bij aankomst en vervolgens startten we meteen met de ceremonie, zodat iedereen daarna lekker kon ontspannen en kon genieten van eten en drinken. Hoe onze ceremonie eruitzag? De maandag ervoor waren we al getrouwd voor de wet en een traditionele kerkdienst is ook niet echt iets voor ons, maar toch wilden we nog iets officieels doen op deze dag met de gasten om toch duidelijk te laten zien dat we voor elkaar gekozen hebben. Een combinatie van deze 2 werd geboren toen we al snel de spreker op het oog hadden.


 Image

 Image

De spreker

Wouter van der Toorn kende ik al een tijdje en toen hij blogs begon te schrijven waar ik veel herkenning in vond, begon het idee al te borrelen. Gelukkig was Houke het er ook al snel over eens dat dit de spreker moest worden (want humor + ook nog eens geïnteresseerd in technologie = blije Houke). Gelukkig wilde Wouter dit graag doen, anders werd het waarschijnlijk heel moeilijk om iemand te vinden die dit voor ons kon doen. Samen met hem hebben we een ceremonie in elkaar kunnen zetten waar we helemaal achter stonden. Wouter is een heel open minded persoon die houdt van (het vertellen) van mooie verhalen en zich graag verdiept in spirituele onderwerpen, kunst en geloof, maar ook kun je uren met hem praten over films, internet en andere technologische snufjes.

Wanneer je naar een kerk gaat (of vul hier de samenkomstlocatie in van jouw overtuiging), heb je waarschijnlijk vast wel iemand op het oog die jullie dienst of ceremonie zou kunnen leiden. Zonder zo’n gemeente of samenkomst setting is dat misschien wel even wat lastiger. Zoals gezegd kun je voor een ceremonie ook een vertrouwd persoon een dag de BABS laten zijn, maar ook als je al wel voor de wet getrouwd bent, kan iemand in je naaste omgeving spreken op jullie ceremonie (mocht hij of zij dat natuurlijk wel zien zitten). Ook kun je, zoals bij ons, op zoek gaan naar iemand die je misschien niet zo heel goed kent, maar wel bepaalde meningen of overtuigingen deelt. Het is namelijk wel fijn dat de spreker die op jullie bruiloft het officiële gedeelte leidt een beetje op een lijn zit met jullie overtuigingen. Zo iemand ken je misschien al wel via bepaalde blogs of filmpjes op internet. Is er nog niemand in je opgekomen? Dan kun je ook nog eens tussen de ceremoniesprekers en trouwambtenaren op theperfectwedding.nl kijken.


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

De bloemen

Om even van de hak op de tak te springen, een bruiloft zonder bloemen is erg kaal. Vind ik wel. Bloemen maken een feest echt feestelijk en vooral een bruiloft krijgt de juiste sfeer door mooie bloemen. Een mooi boeket in de hand is ook altijd ‘hand’ig, want wij vrouwen weten vaak niet echt waar we onze handen moeten laten als we op de foto moeten. Heb je een bepaalde kleur als thema, dan zijn bloemen in deze kleur essentieel. Maar ook jouw favoriete bloemen mogen niet ontbreken. Geeft je geliefde je elke maand een bos rozen, laat die dan ook verwerken in je boeket. Wanneer je weet wat voor bloemen je wilt, moet je ook goed bedenken waar je de ze  allemaal in terug wilt laten komen. Decoratie, corsages, een mooie centerpiece, in mooie glazen potjes op de tafels, op de taart. Je kunt nooit teveel bloemen hebben je bruiloft. Who agrees? In ieder geval is dit wel handig om te weten als je op een bloemist afstapt. Omdat bloemen pas heel kort voor de bruiloft verwerkt kunnen worden, moet jouw bloemist daar namelijk wel de tijd en mogelijkheden voor hebben.

Om een bruiloft persoonlijk te maken, is het wat mij betreft ook erg belangrijk dat je zoveel mogelijk met iedere leverancier een klik hebt. De prachtige boeketten en corsages op onze bruiloft zijn daarom verzorgd door mijn lieve buurvrouw van vroeger, Elly Bakker van De Guirlande. Ze neemt echt de tijd om al je wensen door te spreken, de mooiste bloemen uit te kiezen en de juiste stijl te bepalen. Geen idee is te gek. Op de dag zelf kreeg ik dan ook het prachtigste boeket in mijn handen en momenteel kan ik er nog steeds van genieten, want ze liggen mooi gedroogd en wel te shinen in onze vitrinekast.


 Image

De Muziek

Een ander, voor ons toch wel belangrijk, onderdeel van de ceremonie was de muziek. Omdat het geen officiële kerkdienst was, hebben we besloten ook geen liederen te spelen. Maar ondanks dat Houke niet van zingen houdt, luisteren we allebei erg graag naar muziek. Een nummer kiezen voor die korte wandeling over het middenpad aan het begin van de ceremonie was wel een stukje lastiger dan ik dacht. We vinden over het algemeen veel dezelfde muziek mooi, maar als het op een romantische entree aankwam, zat er eigenlijk erg weinig in onze playlists. Er zijn natuurlijk een hoop nummers die perfect zijn voor een ceremonie, maar we zijn beiden minder fan van mainstream nummers en wilden dus ook liever geen nummer dat je op andere bruiloften ook vaak hoort. Gelukkig hebben we een goede vriend die prachtig piano kan spelen en zijn eigen muziek uitbrengt (check hier zijn spotify account). Een van de nummers die hij toen net uitbracht paste helemaal perfect bij onze ceremonie. Persoonlijk en uniek: check! Voor prachtig pianospel of cinematische muziek verwijs ik je daarom ook graag naar Aron van Selm!

Hopelijk gaat het bij jou en je partner wat makkelijker en misschien hebben jullie al een lovesong die helemaal bij jullie samen past. Zo niet dan ik adviseer in ieder geval om al vroeg te beginnen met het opstellen van een Spotify playlist met opties, want om dat ene perfecte nummer voor jullie samen te vinden kan lastiger zijn dan je denkt. Ook al houd je erg van muziek.


 Image

De DJ

Als we het dan toch over muziek hebben. Na al die taart en dat lekkere eten mogen ’s avonds de voetjes van de vloer. Maar wil je dat iedereen mee danst, dan heb je niet alleen goede muziek nodig, maar ook een goede DJ. Leuke muziek kiezen is namelijk één, maar een DJ weet die muziek zo te combineren en in elkaar over te laten gaan dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen of je een kwartier lang alleen maar naar nummers van de Toppers aan het luisteren bent. Een goede DJ kan zijn of haar publiek ook ‘lezen’. Hij of zij ziet wat voor soort nummers aanslaan en welke niet en kan op het juiste moment het juiste plaatje aanzetten als de dansvloer leegraakt. Het beste is om als het even kan een DJ in te huren die je al eens ergens hebt gehoord of waar iemand in je omgeving goede ervaringen mee hebt. Natuurlijk is het belangrijk om bij je zoektocht te letten op het soort muziekstijl, ervaring en eventueel apparatuur , maar lees vooral ook ervaringen als je de DJ nog niet kent. Qua samenwerken is het fijn als je DJ mee kan denken en weet wat je favoriete muziekstijl is. Maak een playlist van tevoren met nummers die je graag zou willen horen op je bruiloft. Misschien worden ze niet allemaal gedraaid, maar dan weet je wel zeker dat de DJ je juiste smaak te pakken heeft.

Onze DJ was Maarten Visser van AudioJockey. Hij maakte er al een groot feestje van op de bruiloft van goede vrienden, dus wij hadden er alle vertrouwen in dat hij dat bij ons ook kon doen. En dat deed hij! De hele avond werd er flink gedanst, gesprongen en meegezongen op klassiekers en de dansvloer is denk ik niet een keer leeg geweest. In de voorbereidingen denkt hij ook goed mee en hij zorgt er echt voor dat het feestje helemaal past bij jullie!


 Image

Dit waren een aantal van de leveranciers die onze bruiloft erg persoonlijk hebben gemaakt en waar we nog steeds erg blij mee zijn! Wat zijn jouw tips om een bruiloft persoonlijk te maken op het gebied van leveranciers? Laat het me weten!

Laat een berichtje achter!