Accepteer deze Chocolate Chip Cookies

13 maart 2020 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
In the cookies of life, you are the chocolate chip!

De famous chocolate chip cookies; wie kent ze niet? Deze heerlijke koekjes met stukjes chocola zijn niet meer te missen in supermarkten, bakkerijtjes en andere hippe tentjes. De meeste mensen zonder allergie, dieet of chocoladehaat lusten ze wel en daarom waren deze overheerlijke koekjes dan ook de bedankjes na het feest op onze bruiloft. Uiteraard wel zelf gebakken.

Niet om op te scheppen, maar onze bruiloft had een goed dansfeest al zeg ik het zelf. En wat veel feestgangers en nachtbrakers weten is dat je van een goed feestje honger krijgt. Daarom moesten onze gasten deze heerlijke cookies accepteren bij vertrek. Wil je ook dat jouw gasten je cookies accepteren? Lees dan snel verder voor het recept!

 


 Image

 Image

Ingrediënten voor 20 chocolate chip cookies

  • 250 gram bloem
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram melk en/of pure chocolade (grof gehakt)

Verwarm de oven voor op 170 graden en smelt de boter in een pannetje of magnetron. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een grote kom. Meng de basterdsuiker en vanillesuiker in een andere kom en giet de gesmolten boter erbij. Meng dit tot de suiker begint te smelten en klop dan het ei er door. Voeg het suikermengsel bij de gezeefde bloem en schep met een houten lepel door elkaar. Laat vervolgens het deeg een paar minuten afkoelen terwijl je de chocolade in grove stukjes hakt.

Schep de chocolade door het deeg en draai er balletjes van of gebruik een ijsschep om gelijke bolletjes te maken. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en houdt genoeg ruimte ertussen, want ze transformeren vanzelf tot platte koekjes in de oven. Bak ze ongeveer 13 tot 15 minuten tot de randjes beginnen te kleuren maar de binnenzijde nog wat zacht is. Laat de chocolate chip cookies volledig afkoelen op een rooster en beheers jezelf om ze niet allemaal al op te eten nu ze nog zacht en warm zijn.

Ik meen het. Eet ze niet allemaal.

Oké geniet ervan en laat hieronder even weten wat je ervan vindt!


 Image

 Image

 Image