Aardbeien Cheesecake uit een Glaasje

03 augustus 2018 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
I wonder if there is a cheesecake out there thinking of me too

Afgelopen maandag was de dag van de cheesecake in Amerika, maar wat mij betreft mag cheesecake elke dag! Ok, geintje, dat zou te eentonig worden en dat is niet gezond (dus cheesecake en af en toe afwisselen met een andere taart, winkwink). Anyway met deze aanhoudende zomerse temperaturen is het wat te warm om lang in de keuken te staan bij een hete oven, dus hier een recept van een supersnelle aardbeien cheesecake die je niet hoeft te bakken en die je ook als toetje kunt eten.

Op Pinterest kwam ik al regelmatig veel van die leuke trifles tegen. Je weet wel, zo’n toetje dat bestaat uit verschillende lagen en dan opgebouwd in een glaasje, want dat ziet er vet leuk uit. En toevallig kwam ik deze week een soort trifle tegen die ook nog eens naar cheesecake smaakt. Het recept komt van Lekker en Simpel.
Het enige wat ik zou adviseren bij dit recept is om er met deze hoeveelheden eerder 3 of 4 glaasjes van te maken dan 2, want hij is superlekker, maar vult ook heel goed. Of je gebruikt wat minder hoeveelheden. Dat gezegd hebbende, het recept:

 


 Image

Ingrediënten

  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 200 gr monchou
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gr bastognekoekjes
  • aardbeien
  • 2 (of dus 3 of 4) leuke glaasjes. De potjes op de foto komen bij de Action vandaan.

Bereiding van de aardbeien cheesecake

Verkruimel de bastognekoeken met een keukenmachine of een deegroller. Klop de monchou met een zakje vanillesuiker wat luchtiger. Schep de opgeklopte slagroom vervolgens door de monchou. Je kunt eventueel de aardbeien pureren, maar heel zijn ze ook lekker en zien ze er leuk uit in het glaasje. Je kunt hierna beginnen met het ‘maken’ van de cheesecake. Pak 2 (of 3/4) mooie glaasjes. Verdeel de helft van de bastognekruimels over de glaasjes. Daarna doe je de helft van het monchou mengsel bovenop de kruimels en daarna wat aardbeien. Vervolgens weer een laagje bastogne, monchou en als laatste de overige aardbeien. Eventueel kun je nog een beetje poedersuiker of een beetje bastognekruimels over de aardbeien verdelen. Bewaar ze eventjes in de koelkast en dan smullen maar!


 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!

 

2 reacties

  1. Cécile Weijzen schreef:

    Hoi! Hoe lang kun je ze in de koelkast bewaren voordat je ze kan eten? Stel je maakt er een deel op voorraad?