Frisse citroen cheesecake met een vleugje kokos

28 februari 2020 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
When life gives you lemons, make a lemon cheesecake and enjoy every bite. Pauline

Soms heb je van die momenten dat je eten langs ziet komen op internet en dat direct uit je scherm zou willen pakken om op te eten. Dat gebeurt mij vaak genoeg, maar omdat die techniek nog niet aanwezig is in ons huis, besloot ik deze keer het recept er maar bij te pakken en het zelf te gaan maken. Het recept omvatte deze keer een heerlijke zomerse cheesecake met citroen en een vleugje kokos. Nu houd ik sowieso enorm veel van cheesecake, dus dit MOEST ik gewoon maken!

Als hij eenmaal uit je 3D-printer (lees: oven) rolt, zul je genieten van een heerlijke frisse smaak, gecombineerd met het zoete van een speculaasbodem. Deze taart gaat het goed doen op je verjaardagsfeestje, maar ik zal niets verklappen als je hem stiekem gewoon in je eentje op eet.


 Image

 Image

Ingrediënten voor de citroen cheesecake:

  • 250 gr speculaasjes
  • 100 gr boter
  • 30 gr kokosrasp
  • 150 ml kokosmelk
  • 500 gr roomkaas
  • 200 gr suiker
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 40 gr bloem
  • Lemoncurd voor de garnering (in de supermarkt vind je deze waarschijnlijk ergens in het schap bij de jam, maar je kunt hem ook zelf maken.)

Verwarm de oven op 150 graden. Smelt de boter in een pannetje en maal de speculaasjes fijn. Meng de kruimels met de gesmolten boter en kokosrasp. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan, zet de vorm zolang in de koelkast.

Mix de roomkaas met de kokosmelk, eieren en suiker door elkaar. Rasp de citroen, pers deze uit en voeg het sap en rasp toe aan het mengsel. Zeef als laatste de bloem er bij. Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak in ongeveer 70 minuten gaar.

Het mengsel mag nog een beetje bewegen als je hem uit de oven haalt en met de vorm beweegt. Laat de citroen kokos cheesecake afkoelen en zet vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Garneer de cheesecake met wat lemoncurd, extra geraspte kokos en eventueel een partje citroen.

Eetsmakelijk!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

 Image