Zelfgemaakte Kruidnoten

04 december 2018 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Ze zeggen dat noten gezond zijn. Vandaag maar eens flink kruidnoten eten.

Sinterklaas is weer in het land en het is zelfs al bijna pakjesavond. Wil je op de valreep nog wat lekkere kruidnoten regelen? Maak ze gewoon zelf! In deze post het recept.

Dit jaar had ik al zin in kruidnoten nog voordat ze in de winkel lagen en toen ze er eindelijk waren, was het ook nog eens moeilijk kiezen, want er zijn al zoveel smaken! De truffelsmaak blijft toch wel een beetje mijn favoriet, maar eerlijk gezegd vind ik de kruidnoten uit de winkel iets te knapperig. En ja dat hoort vast zo, maar ik geef toch de voorkeur aan een wat zachtere variant. En dat is dus ook het voordeel van het zelf maken van je kruidnoten; je kunt ze helemaal naar jouw wensen bakken. Daarom bij deze een recept voor de basis van kruidnoten, maar voeg er vooral je eigen twist aan toe.


 Image

Het recept voor kruidnoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 3 eetlepels melk
  • zout

Verwarm de oven voor op 150 graden en zeef boven een kom het bakmeel. Voeg vervolgens de suiker, boter, speculaaskruiden, zout en melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Mocht het wat droog en kruimelig blijven bij het kneden, doe er nog een klein beetje melk of boter bij. Wil je een twist aan je kruidnootjes geven en een smaakje toe willen voegen, dan kun je dat nu toevoegen aan het deeg. Vorm van het deeg kleine balletjes en leg die op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de balletjes. Bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Na 20 minuten blijven ze nog een klein beetje zacht, maar wil je ze toch wat meer knapperig, dan laat je ze er iets langer in staan. Wil je bijvoorbeeld een chocoladelaag eroverheen? Dan smelt je de chocola nu au bain marie en giet het over de kruidnoten. Nu even wachten tot de chocola is uitgehard en smikkelen maar!

Ik wens jullie een heerlijk avondje!


 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!