Instaswap: cadeautjes van een onbekende

01 juni 2018 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Always give without remembering and always receive without forgetting

Deze maand deed ik mee aan mij allereerste Instaswap. Dit houdt in dat je voor een wildvreemd persoon een leuk pakketje met kleine cadeautjes maakt op basis van haar Instagram account en iemand anders doet dat voor jou. Waarom? Omdat het leuk is om wat aardigs te doen voor een ander en dit keer eens voor iemand die je waarschijnlijk niet eens kent. Gewoon een gul gebaar, zomaar, omdat het kan. En omdat het leuk is om cadeautjes te geven (en ook te krijgen).

Hoe het werkt? Er bestaan meer van dit soort swaps, maar deze swap was van Instaswap Foundation, een stichting die als doel heeft mensen met elkaar te verbinden. Elk half jaar organiseren zij een swap, maar tussendoor ook secretswaps die bedoeld zijn voor een specifiek persoon die even in een zware periode zit. Hier stuur je dan alleen iets naartoe en krijgt er dankbaarheid voor terug. Bij de Instaswap krijg je na inschrijving voor een bepaalde datum, een zogenoemde swappartner toegewezen. Naam, adres en Instagramaccount is het enige wat je nu hebt. Op basis van het Instagramaccount kun je er nu achter komen waar je swapmaatje van houdt en hier leuke dingen voor maken (wel het leukste) en kopen. Deze cadeautjes pak je leuk in, stop ze in een doos en verstuur je swap op. Voor dit opsturen wordt er ook een datum geprikt door de organisatie, zodat je weet wanneer je je pakketje ongeveer kunt verwachten.

Belangrijk bij het maken van je swappakketje is dat je jezelf nog niet kenbaar maakt tot je swapmaatje het pakketje heeft uitgepakt. Zo blijft het tot het einde toe een leuke verrassing. Voor mijn swapmaatje heb ik onder andere een aantal kaartjes gehandletterd, een koord gemaakt om kaartjes aan te hangen en het leukste om te doen was onderstaande kalender.


 Image

 Image

Na het verzamelen van de cadeautje begon het inpakwerk. En inpakken is een van mijn favoriete onderdelen van cadeautjes geven. Dus dat is niet alleen een papiertje erom en klaar, maar dat ziet er dan zo uit zoals hieronder. Daarna was het nog een uitdaging om alles in een niet te grote doos te krijgen en toen mocht ik hem eindelijk versturen! Gelukkig was mijn swapmaatje er erg blij mee!


 Image

 Image

 Image

 Image

Na het versturen van het pakketje restte mij niets meer dan wachten op mijn pakketje. Helaas zijn er altijd mensen bij die op de een of andere manier zich niet kunnen houden aan een paar simpele regels voor zo’n swap en bleek uiteindelijk dat degene die mijn swap moest maken, zich helemaal niet had aangemeld ervoor. Al haar gegevens waren dus zomaar per ongeluk bij de organisatie terecht gekomen? Goed verhaal vond ik. Maar gelukkig zijn daar altijd reserveswappers to the rescue en dus kreeg ik vorige week dan eindelijk mijn pakketje! Mijn reserveswapper was onder andere actief aan het handletteren geweest en had zelfs aan de katten gedacht!

Ook meedoen aan een instaswap? Volg Instaswap Foundation op Instagram of kijk even op hun website.


 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!

 

4 reacties

 1. Tine schreef:

  Echt een heel leuk initiatief! Super lief dat je dit voor andere mensen doet, ik denk dat je hiermee een groter verschil kan maken dan je denkt 🙂 jij verdient al het goeds! Ik zou ook graag kadootjes sturen naar onbekenden die wat aandacht kunnen gebruiken maar ik weet nog niet helemaal hoe.
  Keep it up!

  • Pauline schreef:

   Hoi Tine, Dankjewel voor je lieve reactie! En wat leuk dat jij dat ook graag zou willen doen! Ik kan je in ieder geval aanraden http://instaswap.nl/ te volgen of aan te melden voor de nieuwsbrief, want zij hebben regelmatig mooie projecten waar je onbekenden die wel wat aandacht kunnen gebruiken heel gelukkig kunt maken met jouw cadeautjes. Succes! =)

 2. Lisanne schreef:

  Wat een leuke blog…