De tweede maand van 2019. Hoe gaat het met jullie voornemens? Een gezonde lifestyle is niet altijd even gemakkelijk en soms kun je gewoon eens heel veel zin in een snack hebben. En chips of chocola zijn altijd goede antwoorden op deze behoefte, maar wat nu als je een iets gezondere snack achter de hand houdt? Voor mij doen cakes het altijd goed, maar dat had je misschien al ontdekt. Dus vandaag heb ik heerlijke appelcakejes voor jullie. Mocht ik ooit lekkere gezonde recepten voor chips en chocola hebben, you’ll be the first to know!
Goed. Gezonde en glutenvrije appelcakejes dus. Lekker als snack, maar kan ook prima als deel van je ontbijt. Mocht je van pindakaas houden, smeer er lekker wat op, want ze gaan prima samen wat mij betreft! Ojah, het recept is inderdaad weer van Leukerecepten.nl.
Ingrediënten voor 12 appelcakejes
- 100 gr havermout (meel)
- 100 gr amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 2 appels
- 2 theelepels kaneel
- snufje zout
- 3 eieren
- 2 bananen
- 100 ml (amandel)melk
- 50 gr rozijnen
Verwarm de oven op 180 graden. Maal de havermout fijn voor zover mogelijk of gebruik havermeel. Meng dit met het amandelmeel en voeg de bakpoeder, kaneel en een snuf zout toe. Meng vervolgens in een andere kom de eieren met de bananen en voeg samen met de melk toe aan het meelmengsel. Schep met een lepel alles door elkaar. Schil vervolgens de appels en snijd ze in blokjes. Voeg samen met de rozijnen toe aan het beslag en verdeel het beslag over muffinvormpjes. Tip: gebruik een ijsschep of anders twee lepels. Bak de appelcakejes ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Laat ze even afkoelen en geniet ervan!
P.s. Deze cakejes zijn glutenvrij mits de havermout geen sporen van gluten bevat. Dit is per merk verschillend.
P.s.p.s. Niet allemaal in een keer opeten. Bewaar ze afgedekt voor een paar dagen of vries ze in.
P.s.p.s.p.s Bekijk ook dit gezonde recept met appel!
Laat een berichtje achter!
Lees verder
DIY: Tasselslinger met wol
Speculaastruffels met maar 3 ingredienten!
DIY: Blikken plantenhanger