Met het koudere weer komen er weer warmere gerechten op tafel, waaronder lekkere warme soepjes. Ik was normaal niet een enorm grote fan van soep, maar daar lijkt verandering in te komen door onder andere deze heerlijke paprikasoep.
Van een lieve vriendin kreeg ik een abonnement op het tijdschrift Koken & Genieten (dankjewel lieve Eline). Dit maandelijkse blad bevat een hoop lekkere en makkelijke recepten, waaronder de soep van vandaag. Een heerlijk romige paprikasoep met gehakt en pesto die je binnen een half uur al op tafel kunt hebben. Lekker voor in de herfst, maar stiekem eet ik hem gewoon het hele jaar door.
Ingrediënten voor paprikasoep
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 paprika’s
- 2 aardappels
- olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- 200 g gehakt
- 100 ml slagroom
- zout en peper
- 4 tl pesto
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in blokjes. Schil de aardappels en snijd ze ook in blokjes. Fruit de ui en knoflook met olijfolie in een pan en bak de aardappel en paprika kort mee. Voeg vervolgens een liter water toe en het bouillonblokje. Kook de soep afgedekt voor ongeveer 15 minuten op laag vuur. Verhit intussen 1 el olijfolie in een andere pan en bak het gehakt rul en goudbruin. Schenk de slagroom bij de soep en pureer alles met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en serveer de soep met gehakt en pesto.
Eetsmakelijk!
P.s. Ook nog op zoek naar een toetje?
Laat een berichtje achter!
Lees verder
DIY: Tasselslinger met wol
Speculaastruffels met maar 3 ingredienten!
Papier maken; DIY!