DIY: adventskalender

13 december 2017 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken

Het is alweer halverwege december en dat betekent warmte en gezelligheid in huis. De kerstboom staat alweer even en her en der vind je bij ons in huis het een en ander aan kerstdecoratie. Ik houd van dit seizoen 🙂 Tegenwoordig kom je hier in Nederland ook vele vormen van adventskalenders tegen en dat ziet er meestal ook best leuk uit als je het zelf maakt. Helaas was ik een beetje laat dit jaar, maar ik heb toch iets in elkaar gezet en het staat best leuk vind ik zelf! Hier een post over mij DIY adventskalender.


 Image

Omdat december naast een gezellige maand ook vaak een hele dure maand is, heb ik ervoor gekozen om geen cadeautjes eraan te verbinden, maar in dit geval goede voornemens/dromen/ideeën. Het gebeurt namelijk bijna elke dag weleens dat je tegen jezelf zegt: ‘goh, dit zou ik eens vaker moeten doen’ of ‘ik moet hier eens meer aandacht aan gaan besteden’. Wanneer je die voornemens op één bepaald tijdstip op een lijstje gaat zetten, vergeet je juist die kleinere dingen weleens. Met deze ‘kalender’ kun je dus 24 dagen in december bijhouden wat voor voornemens je eigenlijk allemaal tegenkomt op een dag.

Deze DIY adventskalender is heel goedkoop en kun je in een avondje in elkaar knutselen. Het vergt dus niet veel tijd en geld en je hebt meteen weer leuke decoratie in huis.

Wat heb je nodig voor deze DIY adventskalender?

  • een tak
  • een voorbeeld van een ster (Google has it all)
  • mooi (stevig) papier
  • een schaar
  • draad
  • stiften of pennen
  • versiersels

Het grootste werk is het knippen van de sterren. Print de voorbeeld-ster uit op het formaat dat je wilt, knip hem uit en trek hem 24 over op het door jouw gekozen papier. Vervolgens knip je ze allemaal uit en kun je ze nummeren van 1 t/m 24. Dit kun je met verschillende kleuren stiften of pennen doen, maar dat is helemaal aan jou. Knip vervolgens in de bovenste punt van de ster een klein gaatje waar het draad doorheen kan. Nu kun je er draad doorheen doen op verschillende lengtes en er bijvoorbeeld ter versiering een knoop aan hangen. Hang ze aan de tak en hang de tak ook op met het draad. Je kunt eventueel wat kerstgroen aan de tak toevoegen en voila! Je adventskalender is klaar om beschreven te worden met goede voornemens. Natuurlijk kun je er ook andere dingen op schrijven, zoals complimenten voor de ander of er alsnog kleine cadeautjes aan vast plakken. Nog wat leuke papiertjes over? Maak dan ook even zo’n mooie diamant!

Wat voor soort adventskalender heeft jouw voorkeur?


 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!