DIY Halve Maan Wandhanger

10 juli 2020 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Darling, the moon is still the moon in all of its phases.

Muurdecoratie is er in vele soorten en maten. Naast foto’s en posters kun je namelijk nog een hele hoop andere dingen aan de muur hangen die extra sfeer brengen aan je huis. Neem nu deze halve maan wandhanger. Eenvoudig te maken, je kunt de kleuren helemaal zelf bepalen en het interieur wordt er echt een stukje mooier door. Vind ik zelf in ieder geval wel. Lees in deze blog hoe je zelf zo’n mooie wandhanger maakt!

Eigenlijk heb ik nooit een bewuste intentie gehad om deze wandhanger te maken als ik heel eerlijk ben. Het idee ontstond pas toen ik een heel mooi houten taartplateau had. En die liet vallen. Hij brak in tweeën en ik vond het zonde om hem zo weg te gooien. Ik kwam al snel een voorbeeld van deze wandhanger tegen op Pinterest en wist dat ik dat taartplateau op deze manier een mooi tweede leven kon geven. Hij is dan niet in twee gelijke delen kapot gegaan, maar dat heeft ook wel weer z’n charme.


 Image

 Image

 Image

Benodigdheden voor de halve maan wandhanger:

  • Rond stuk hout, karton, leer of iets anders kan ook
  • Draad in gewenste kleur(en). Dikte maakt niet heel veel uit, net wat je voorkeur heeft.
  • Schaar
  • Spijkertjes met een brede kop
  • Hamer
  • Eventueel lijmpistool

In dit voorbeeld heeft mijn ronde stuk hout een diameter van ongeveer 25 cm, maar gebruik gerust net wat je hebt gevonden voor het maan gedeelte. Snijd of zaag het door de helft en schuur het eventueel glad. Mocht je gebruik maken van bijvoorbeeld een stof of leer, zorg dan dat je er iets van karton onder plakt om de halve maan stevigheid te geven, zodat hij mooi op kan hangen. Ben je in een flinke creatieve bui, dan kun je je maan ook nog versieren of verven. Of wat je creatieve brein je ook ingeeft 🙂

Als je maan klaar is, gaan we het draad op maat knippen. Bekijk even welke lengte je mooi vindt en verdubbel dat voor je hem afknipt van de bol. Herhaal dit tot je genoeg dubbele draden hebt. Nu zijn er meerdere manieren om de draden te bevestigen. De ene manier is om met een lijmpistool elke dubbele draad bovenaan aan de achterkant vast te lijmen. Zelf heb ik hier niet voor gekozen, want Pauline + lijm = meestal plakkerige bende. Daarom koos ik voor mijn eigen manier.


 Image

 Image

 Image

Neem een draad dat ongeveer de dubbele lengte heeft van de diameter van je halve maan en leg het aan de achterkant net boven de afgezaagde rand. Maak dit draad goed vast met bijvoorbeeld spijkers met een brede kop, maar je kunt ook een nietmachine gebruiken of een lijmpistool als je daar beter mee om kunt gaan dan ik. Let wel op dat je het draad alleen in de hoekjes vast maakt. We gaan namelijk de andere draden steeds om dit draad knopen. De uiteinden van die ene draad kun je in een driehoek bovenaan je maan vastmaken en daar een haakje van maken.

Knoop je andere, dubbele draden een voor een om de bevestigde draad die overdwars ligt. Dit doe je heel gemakkelijk door de dubbele draad om de andere draad heen te slaan en vervolgens de dubbele draad door het eigen lusje weer terug te halen. Dit heet ook wel de Larks Head Knot als je hier een filmpje van wilt zien. Herhaal dit met de andere draden tot je de volle breedte gevuld hebt. Hang de draden recht en knip ze onderaan gelijk. Maak een haakje bovenaan van draad en hang hem op aan je muur. =)

Hoe ging het? Heb je nog vragen of suggesties? Laat het me weten! Ben heel benieuwd naar jouw resultaat!


 Image

Laat een berichtje achter!