Recept: Citroencake met maanzaad

03 juli 2020 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Easy peasy lemon squeezy

Soms is het goed om eens in de voorraadkast te kijken wat er eigenlijk qua eten al erg lang ligt (en daar dan natuurlijk ook eens wat mee te doen). Zo kwam ik pas ineens een bakje maanzaad tegen die ik gehad heb een tijdtje terug. Ik vond een recept voor deze heerlijke citroencake met maanzaad. Inderdaad weer een recept met citroen, want ik ben gek op die frisse smaak. Hopelijk jullie ook!

Nu is het bij mij een gewoonte om af en toe eens wat lekkers of leuks mee te nemen als we op bezoek gaan bij iemand. Deze maanzaadcake ging mee naar een vriend die net verhuisd is en is daar ook gebleven. Uiteraard nadat we zelf nog wel even een plakje geproefd hebben, maar de ontvanger was in ieder geval ‘over the moon’ met deze maanzaadcake. Oké, zo zou hij het misschien niet helemaal in woorden uitdrukken, maar het viel in ieder geval goed in de smaak. Bij deze dus het recept!

 


 Image

 Image

 Image

Ingrediënten voor citroencake met maanzaad

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram kristal suiker
  • 350 gram bloem
  • 25 gram maanzaad
  • eetlepel bakpoeder
  • 2 citroenen – de rasp
  • 250 ml melk
  • 1 snufje zout
  • eiwitten

Ingrediënten glazuur

  • 100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • rasp van ½ citroen

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in. Doe de boter, suiker, citroenrasp en maanzaad in een kom en klop deze tot het mooi luchtig is. Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe en klop door totdat er een mooie egale massa ontstaat. Voeg nu de bloem, bakpoeder en het zout toe en meng dit er goed door.
Klop in een aparte kom (liefst glas of metaal, in ieder geval vetvrij) de eiwitten stijf. Dit proces kan even duren, maar als het eiwit goed gescheiden is van het eigeel en je kom goed vetvrij, dan moet het lukken. Hierdoor wordt je cake uiteindelijk lekker luchtig.

Meng de eiwitten nu voorzichtig door het cakebeslag en doe het hele beslag in je ingevette bakvorm. Bak de citroencake met maanzaad in ongeveer 45 minuten op 170 graden goudbruin. Test of de cake gaar is door er met een sateprikker evern in te steken. Komt hij er droog uit? Eetsmakelijk! Zo niet, zet hem dan nog even wat langer in de oven en heb geduld. Het is het wachten waard! 😉

Om nog extra flavour toe te voegen aan deze toch al heerlijke cake is het ook een aanrader om er een laagje citroen icing op te doen. Op de foto’s niet zichtbaar, maarr.. volgende try ga ik dat ook zeker doen. Instructies hiervoor: Klop voor de icing de roomkaas met de boter, poedersuiker en citroenrasp tot een glad glazuur en bestrijk de cake hiermee.

Nu echt eetsmakelijk!


 Image

 Image

 Image