Leren plankhouder - DIY

17 november 2017 DIY

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Organization isn't about perfection. It's about efficiency, reducing stress and clutter, saving time and money and improving your overall quality of life. Christina Scalise

Het is niet mijn enige recht, maar het aanrecht is toch wel een plek waar ik graag ben. Dat is namelijk de plek waar niet alleen gekookt wordt, maar ook nieuwe baksels en gerechtjes worden uitgeprobeerd. Daarom heb ik dan ook nooit genoeg spullen in de keuken. De voorraad kook- en bakbenodigdheden wordt alsmaar groter en daardoor ontstaat er weleens ruimte tekort. Gelukkig komt er binnenkort nog een grote kast aan, maar tot die tijd kan ik alvast genieten van dit handige plankje met leren plankhouder boven het aanrecht.


 Image

Ik kwam regelmatig al ideeën tegen met leuke leren riempjes om de plank mee op te hangen en besloot dat idee ook eens uit te proberen. Mijn vader had toevallig nog een mooie, nieuwe plank ergens liggen en dus was dit een zeer budgetvriendelijk projectje.

Wat heb je nodig voor de leren plankhouder?

  • Een plank, lengte en breedte afhankelijk van de locatie en het doel waar je hem op wilt hangen.
  • Leren riemen. Ik heb ze besteld bij deleerlooier.nl besteld. De lengte van de riemen moeten minimaal 3x de breedte van je plank zijn.
  • Schroeven en pluggen. Hier heb je er minimaal 2 per leren band voor nodig.
  • Boormachine

Begin met de plank klaar te maken door hem op maat te zagen en in de lak te zetten of te verven. Snijd eventueel de riemen goed op maat, maar zorg ervoor dat ze minimaal 3x de breedte van je plank blijven. Boor voorzichtig een gaatje aan beide uiteinden van de riemen. Let hierbij wel op dat het gat net groot genoeg is voor een schroef, maar niet groter en niet te dicht bij de rand. We willen natuurlijk niet dat de riempjes losschieten of scheuren en de plank met inhoud naar beneden stort. 🙂 Meet daarna goed uit waar de plank moet komen te hangen aan de muur en boor gaatjes die groot genoeg zijn voor de pluggen op de juiste plek. Vervolgens kun je de riemen er in schroeven met de uiteinden op elkaar.


 Image

Leg de plank er daarna even in om te kijken waar de gaatjes geboord moeten worden voor de schroeven die net boven de plank komen te zitten. Deze schroeven zorgen ervoor dat de plank niet naar voren en achteren kan gaan schommelen. Haal de plank er weer even uit en boor de schroeven er op dezelfde manier in als bij de andere schroeven, alleen hoeft de schroef hier enkel door de riem tegen de muur. Als de riemen allemaal hangen kun je de plank erin leggen. Druk hem gerust een beetje aan om te controleren of het stevig genoeg hangt en zorg dat hij waterpas hangt. Nu hoef je hem alleen nog te vullen en dan heb je een heel sfeervol plankje met leren plankhouders aan de wand!


 Image

 Image

 Image

 Image

 Image

Laat een berichtje achter!