El día de las lenguas

26 september 2018 Lifestyle

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Learning another language is not only learning different words for the same things, but learning another way to think about things. Flora Lewis

Buenos dias amigos! Het is vandaag de dag van de talen (#EuropeanDayofLanguages) en dat betekent dat de diversiteit van talen wordt gevierd en het aanleren van een nieuwe taal wordt aangemoedigd. Dit jaar ben ik begonnen met het leren van Spaans!

Tijdens mijn reis naar Marokko vorig jaar november kwam ik er tijdens onze trip naar de Sahara achter dat ik de enige was binnen het gezelschap die geen Spaans sprak (en ik was zo blij dat mijn Engels de afgelopen jaren al enorm verbeterd was). Gelukkig kon Marloes af en toe wat vertalen en werd er af en toe geswitcht naar Engels, maar veel van de gesprekken kon ik dus niet volgen. Na drie dagen bijna alleen maar Spaans aangehoord te hebben was ik toch wel weer erg blij toen we weer volledig over konden gaan op Nederlands of Engels. Spaans vind ik wel een hele mooie taal en dus wilde ik dat toch eens gaan leren.

Deze wens werd nog eens versterkt toen we in april in El Salvador waren. Hier is de moedertaal ook Spaans en na af en toe wat kleine zinnetjes en woorden geleerd te hebben van Daniela en haar familie, besloot ik dat het tijd was. Nu is het leren van een nieuwe taal gelukkig niet meer iets waar je speciaal voor in de schoolbanken moet zitten of een hele studie voor hoeft te volgen. Duolingo is je gratis leraar waarmee je waar en wanneer je maar wilt kunt leren. Je hoeft alleen maar de app te installeren en je taal naar keuze te kiezen en je kunt direct beginnen.


 Image

Paar minuten over tijdens het wachten op de bus of in de wachtkamer van de tandarts? Dan heb je mooi even de tijd om een oefening te doen op de app. Je hoeft maar 5 a 10 minuten per dag te besteden aan Duolingo en bijna zonder moeite leer je nu een nieuwe taal. Je leert direct zinnen te maken en bij elk onderdeel een paar nieuwe woorden. Herhaling is de kracht en daar zorgt Duolingo wel voor. Ook kun je bij elke zin wat verduidelijking raadplegen en is er een forum waarop je vragen kunt stellen. De enige voorwaarde voor ons Dutchies is wel dat je Engels op een redelijk niveau moet zijn, want de meeste taalcursussen zijn voor Engels sprekenden. Behalve Engels zelf, dus dan leer je gewoon eerst Engels voor je aan je volgende taal begint.

Me gusta aprender Español con Duolingo. ¿Que lengua tú quieres aprender? Gracias por leer mis mensaje!


 Image

Laat een berichtje achter!