De Grote Waarom-ik-blog Post

02 november 2017 Lifestyle

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
To blog or not to blog, that's the question.

Nog niet zo lang geleden ben ik deze blog gestart en dus krijg ik weleens de vraag waarom ik ben begonnen met bloggen en wat ik ermee wil bereiken. Een hele goede vraag natuurlijk en omdat mijn antwoord niet heel kort is, zal ik het hier eens haarfijn vertellen. Een post dus over mijn beweegredenen, maar ook over het volgen van je dromen. De foto’s tussendoor zijn van een mooie herfstwandeling pasgeleden.


 Image

Allereerst is mijn antwoord op de waarom-vraag heel egoistisch; voor mezelf. Bloggen is voor mij een stok achter de deur om regelmatig nieuwe dingen te proberen en daar ook echt tijd voor te maken. Als zzp-er heb je nu eenmaal geen 9 tot 5 baan en kun je, als je wilt, gerust ’s avonds en in het weekend ook doorwerken. Omdat het werken eigenlijk gewoon hartstikke leuk is zou je haast vergeten dat je af en toe ook eens andere dingen zou moeten doen. Daar heb je dus wel ideeën en tijd voor nodig. En laat ik nu juist met dat laatste wat moeite hebben, want ik gun mezelf de tijd er niet altijd voor. Doordat jullie, mijn geliefde volgers, toch graag (of niet) een nieuwe post willen zien, moet ik dus hard aan de bak om eens wat met die ideeën te gaan doen en erover te bloggen natuurlijk.


 Image

Bloggen en ideeën

Qua ideeënmachine ben ik goed bevriend met Pinterest (de gebruik(er)svriendelijkheid is niet haar beste kant, maar he, niemand is perfect) en heb daar inmiddels 6000+ pins verzameld. Wat ik met al die pins gedaan heb? Bijna NIETS! Misschien dat een handjevol verder gevorderd is naar uitgewerkte ideeën, maar niet veel meer dan dat. Terwijl ik dus lekker aan het scrollen ben door al die ideeën wordt dat creatieve hoekje in mijn brein steeds weer enthousiast, maar helaas voor niets!

Ik denk dat ik niet de enige ben die altijd tijd tekort komt en de ‘belangrijke’ dingen voor laat gaan. We worden opgeslokt door onze dagelijkse bezigheden, social media en alles wat de maatschappij nog meer van ons verwacht, maar hebben steeds minder tijd voor wat onze eigen ik nu echt wil. Bij de een zal dat meer het geval zijn dan bij de ander en al die activiteiten zijn tot op zekere hoogte hartstikke prima, maar als je niet toekomt aan je eigen ontspanning, ideeën en dromen, dan is dat niet echt goed. Sterker nog, dat tast je plezier in al die andere zaken ook aan. We zijn geen robots en hebben het dus nodig om af en toe eens helemaal ons eigen gang te gaan en onze eigen ideeën en dromen na te jagen. Of die nu klein of groot zijn, we zullen er zo nu en dan echt wat mee moeten gaan doen.

Misschien vind je mijn uitgewerkte ideeën maar niets of misschien voeg ik er juist wat toe aan jouw ideeënlijstje, het maakt niet uit. Ik hoop vooral dat je door middel van deze blog gemotiveerd raakt om zelf aan de slag te gaan en eens wat ideeën van dat lijstje af te strepen. Wat je met je ideeën doet is voor iedereen persoonlijk, maar dat je er iets mee moet doen wil ik alleen maar aanmoedigen.


 Image

Laat een berichtje achter!