Chocolade cupcakes met mars en karamel

27 maart 2020 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
Chocolate is to women what duct tape is to men; it fixes everything!

Een tijdje terug hadden we hier een ‘we gaan samen wat bakken’ momentje. Houke mocht in mijn Pinterest voorraad een recept uitzoeken en dat werden deze chocolade cupcakes met mars. Niet verwonderlijk want die man van mij is gek op mars. Een van de weinige soorten chocolade waar hij echt fan van is. De reden? Karamel. Hij is daarnaast ook gek op cupcakes en maakt ze zo af en toe ook eens zelf. Jaja.

Nu gingen we dus samen aan het bakken. Deze cupcakes hebben wat elementen waardoor ze net iets minder makkelijk te maken waren dan de ‘normale’ cupcakes. Onder andere het maken van de karamel. Dit heb ik al vaker geprobeerd, maar faalde helaas ook vaak. Voor de zekerheid hebben we voor dit recept dan ook maar een potje Bebogeen ingeslagen, je weet wel; die lekkere karamelpasta die je vroeger misschien ook weleens op brood smeerde. Gelukkig zijn we er bij deze chocolade cupcakes toch in geslaagd om na één keer falen toch heerlijke karamel te maken.

Verder is de presentatie van deze cupcake nog wel een dingetje, want helaas zijn de cupcakes wat ingezakt waardoor je nu het laagje ganache bijna niet kunt zien op de foto’s. Tot slot en ben ik ook nog op zoek naar een fijne, herbruikbare spuitzak met de goede spuitmondjes, want ja, die heerlijk slagroom on top ziet er ook wel een beetje zielig uit. Dus mocht je tips daarover hebben, ik hoor het graag! In ieder geval is de smaak wel erg goed, want lots of chocola! En mocht je het daar toch niet helemaal mee eens zijn na het uitproberen van dit recept; Houke komt gerust even langs om ze op te eten.


 Image

 Image

Ingrediënten voor 12 chocolade cupcakes

  • 125 gr roomboter op kamertemperatuur (of zonnebloemolie)
  • 100 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 2 eieren
  • Half zakje bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 2 el melk
  • 8 kleine Marsjes in stukjes

Ganache:

  • 65 gr pure chocolade
  • 65 gr melkchocolade
  • 90 ml slagroom

Karamel:

  • 50 gr suiker
  • 1 el water
  • 70 ml slagroom
  • 1 flinke tl roomboter

Of gebruik dus 2 eetlepels bebogeen (of andere karamelpasta)

Extra:

  • 200 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 12 stukjes mars of marsbites

 Image

 Image

Bereiding

CUPCAKES – Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje en mix het met de suiker tot een crème. Mix vervolgens de eieren erdoor en voeg dan de bloem, de bakpoeder, de cacao en de melk toe. Mix dit samen tot een dik romig beslag en schep de stukjes mars erdoor. Doe muffinpapiertjes in een muffinbakplaat en schep in elk papiertje wat van het beslag. Met deze hoeveelheid heb je precies 12 niet te hoge cupcakes. Snijd de marsjes ieder in 3 stukjes en druk 1 stukje in elk cakeje. De rest bewaar je voor de garnering, tenzij je net als Houke een groot deel al in je maag hebt zitten. Bak ze zo’n 15-20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen

GANACHE – Doe de room voor de ganache in een pannetje samen met de chocolade en verwarm tot de chocolade is gesmolten. Roer goed tot je een dikke en glanzende ganache hebt. Bestrijk elke cupcake met wat van de ganache en zet een half uur in de koelkast om op te stijven.

KARAMEL – Maak de karamel door de suiker met het water in een steelpan te verwarmen op hoog vuur. Laat het smelten en roer door tot de suiker gesmolten is. Laat dit nog heel even staan tot de suiker een lichtbruine kleur heeft. Giet dan de room en de boter erbij en roer goed (pas op spetters). Laat nog 2 minuten roerend op het vuur staan en haal de karamel er dan vanaf.

TOPPING – Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker. Mix de mascarpone erdoor en doe het in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit een toefje op elke chocolade cupcake en garneer met een stukje mars en wat karamel.


 Image

Laat een berichtje achter!