Frisse citroentaart met.. citroen

31 juli 2020 Recepten

 Image

 Image

Hola!Pauline hier. Leuk dat je er bent! Ik ben altijd nieuwsgierig, heb 1001 ideeën, probeer graag nieuwe dingen uit en ben nooit tevreden. Welkom in mijn wereld!

Ook hier ben ik te vinden!


 Image

Meer in deze categorie

Bekijken
The sweet just isn't as sweet without the sour.

Met dit heerlijke warme weer drinken en eten we graag meer frisse en fruitige dingen en een van die frisse en fruitige ingrediënten waar ik heel goed op ga in de zomer is citroen. Deze vrucht gaat hier ook in de waterkan, als geur in de olieverstuiver en de schoonmaakmiddelen hebben hier ook opvallend vaak een citrusachtig luchtje. Maar citroen gaat ook heel vaak in mijn baksels en dat zou je eventueel al opgevallen kunnen zijn… Laatst wilde ik even snel iets bakken en meenemen op visite. Ik wist dat citroen daar ook goed in de smaak zou vallen, dus ik vond een recept en bakte in een handomdraai deze heerlijke citroentaart.

Ik had stiekem nog de hoop een klein stukje van de taart mee terug naar huis te kunnen nemen, maar iemand heeft hem in het zelfde tempo dat ik hem bakte, opgegeten. En ik was het deze keer niet! Een goede reden dus om hem nog eens te bakken and so I did. Het probleem bij mij is alleen dat ik na een keer bakken het recept wel ongeveer uit mijn hoofd denk te kennen. Half lezend ging ik dus enthousiast aan de slag en na het deeg keurig in de vorm verdeeld te hebben, goot ik er net zo enthousiast steunvulling in. Rijst in dit geval. Maar zonder een bakpapiertje eronder te leggen. Resultaat: een bodem waar ongekookte rijst in geplakt was en dus eigenlijk oneetbaar. De les dus bij deze: lees liever het recept wat te veel dan te weinig. Of bak niet meer laat op de avond, vond ik ook nog wel een goede smoes. Dus bij deze het recept van de heerlijke citroentaart. Lees hem goed!

 Image

Ingrediënten voor een frisse citroentaart

 • 1 citroen
 • 3 eieren
 • 3 eetlepels bloem
 • 175 gr suiker
 • 125 ml slagroom

Deeg

 • 4 eetlepels poedersuiker
 • 1 eidooier
 • 150 gr bloem
 • 100 gr koude boter + om in te vetten

Benodigdheden

 • steunvulling (bakparels, rijst of gedroogde bonen)
 • Bakvorm of quichevorm van ca. 25 cm
 • Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de boter in stukjes en meng deze met de poedersuiker en 150 gr bloem. Voeg de eidooier toe en kneed daarna goed door met je handen tot een egale deegbal. Als het deeg nog erg droog is kun je wat koud water toevoegen en als het te nat is wat extra bloem.

Vet een taart of quichevorm in met een beetje boter en verdeel het deeg erover. Druk met je vingers het deeg uit totdat de hele bodem en de zijkant (ongeveer 5 cm hoogte) bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes in de bodem. en (deze is dus belangrijk) leg een stuk bakpapier op de bodem. Verdeel vervolgens de steunvulling erover. Doe de bodem in de oven en bak in 15 minuten goudbruin. haal de laatste 5 minuten het bakpapier en steunvulling weg, zodat ook het middelste gedeelte goed kan bakken.

 Image

Terwijl de bodem lekker staat te bakken, maak je alvast de vulling. Rasp de citroen en knijp hem daarna uit boven een kommetje. Klop vervolgens citroensap, citroenrasp, eieren, suiker, room en 3 eetlepels bloem met een mixer door elkaar. Haal de taartvorm uit de oven als de bodem klaar is en giet het mengsel er in. Bak daarna de citroentaart nog 20 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat hem even afkoelen en bestrooi met een beetje poedersuiker. Leg voor de garnering een stukje citroen in het midden van de taart en voila! Dat was het al.

Hopelijk ben jij het bakpapier niet vergeten en kun je nu genieten van een heerlijk citroentaartje. Enjoy!


 Image

 Image

Laat een berichtje achter!